Pils til postei

EXPORT: Ringnes Extra Gold,

Øl er helt klart det riktige til leverpostei, men merk at du må på Polet for å finne den beste matchen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ØL: Ole Martin Alfsen er Food and beverage consultant og vinkelner ved Gastronomisk Institutt. Aktuell med boken "Mat og drikke".

Se bildet større

GULLØL: Jeg anbefaler sterkøl til grov leverpostei.

Innmat har en tendens til ikke å trives i lag med rødvin, som lett kan få en voldsom, metallisk og bitter ettersmak.

Tom-Victors leverpostei er intet unntak. Den smaker mektig, rikt og fyldig, og matches best av noe hvitt i glasset, eller aller helst: øl. En eventuell hvitvin bør ha høy syre, fersk og god frukt, i kombinasjon med god konsentrasjon og fylde – for å møte den smaksrike, fyldige og fete posteien. Da kan riesling fort være et alternativ.

Men uansett er det øl som lettest takler denne utfordringen. Ikke enhver øltype rett nok; du bør holde deg unna de markant bitre utgavene, som lett kan få den samme metalliske ettersmaken som rødvin. Jeg anbefaler heller ikke "vanlig" butikkpils, som blir for lett i møtet med kraftpakken på tallerkenen. Høyere alkohol er med andre ord et must. Mitt valg i dag blir derfor 13271 Ringnes Extra Gold, Ringnes, Norge. Kr 23,50 / 6,50 % alk (Grunnsortiment), en god, gammel traver som har alt som skal til av fylde og vekt, den nødvendige maltsødmen og – ikke minst – en begrenset bitterhet.

#Av Ole Martin Alfsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse