ANNONSE
Annonse

Planla folkemøte for 100 personer – bydelene har 130.000 innbyggere

Det er dette lokalet Oslo kommune har booket 22. mai. Det tar 100 personer med den løsningen kommunen ønsker. Totalkapasitet er 460 personer. Foto: Ullevaal Business Class

Folkemøtet for de delene av kommuneplanen som omfatter Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern, 22. mai, er fulltegnet. På Ullevaal stadion er det samme dag ledige lokaler som tar over 700 mennesker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 14:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Møtet skal avholdes på Ullevaal Business Class (UBC) som ligger på Ullevaal stadion.

I går skrev vi at møtet allerede er fulltegnet. Det har skapt reaksjoner i kommentarfelt og sosiale medier.

På møtet skal de delene av kommuneplanen som omfatter Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern, tre bydeler med tilsammen 130.000 mennesker, diskuteres.

Kapasitet på 100

Byrådssekretær Rasmus Reinvang forteller dette om lokalet som er leid:

– Lokalet på Ullevaal stadion har i utgangspunktet plass til 100 mennesker. Vi ser i øyeblikket for muligheter til å øke kapasiteten. Møtet legges opp som et medvirkningsverksted med enkel servering, slik som ved tidligere medvirkningsmøter for kommuneplan. Dette gir også noen praktiske begrensninger.

Stor interesse for planen

– Vi ser for øvrig at det bare i løpet av de fire første dagene har vært over 150.000 besøk på kommunens hjemmeside med utkastet til ny kommuneplan, så interessen for teamet er veldig stor, sier Reinvang.

Han minner om at medvirkning ikke kun skal skje gjennom det åpne møtet i rådhuset og de fire medvirkningsmøtene.

– Men også gjennom høringsuttalelser fra bydelen og innspill til utkastet som kan sendes inn direkte fra innbyggerne. Medvirkningsmøtene streames på facebook, slik at alle kan få tilgang til det som blir sagt der og også sende inn spørsmål, sier han.

LES OGSÅ: Sente ut en halv million kommuneplan-sms'er. Her er prisen og effekten

Kan lett få plass til flere

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med UBC på Ullevål, der de opplyser at Oslo kommune har leid lokalet som heter Ullevaal Panorama.

Lokalet er ifølge UBCs nettsider på 550 kvadratmeter, og alt etter hvordan det innredes har det kapasitet på 50 til 450 personer.

Det er ønske om at rommet skal innredes med gruppebord med ti personer per bord, noe som begrenser kapasiteten til 100 personer. Nordre Aker Budstikke får imidlertid opplyst at med kinosal-oppsett vil rommet kunne ta nær 460 personer.

Samme dag er også den sørste salen, UBC-salen, ledig. Den er på 646 kvadratmeter og har kapasitet på 720 personer i kinosal-oppsett. Dersom man innreder den som "klasserom" eller "bankett"-sal, med mindre bord, vil salen kunne ta mellom 450 og 540 personer, ifølge UBCs nettsider.

UBC-salen, den største på Ullevaal, tar 720 mennesker med kinosal-oppsett. Foto: Ullevaal Business Class

Innredet som bankettsal kan UBC-salen ta mellom 110 og 540 personer. Foto: Ullevaal Business Class

100 plasser til tre bydeler med 130.000 mennesker

– Gitt interessen som har vært rundt nedre Grefsen og Smestad det siste året, og den økte interessen for kommuneplanen: Burde man ikke ha tatt høyde for at flere enn 100 mennesker ville ha interesse av å møte opp når tre bydeler med tilsammen 130.000 innbyggere skal diskuteres?

– Situasjonen er at det er langt større interesse for denne kommuneplanen enn det vi har sett tidligere, noe byrådet aktivt har bidratt til med å gå ut med informasjon. Det har vært vanskelig å forutsi hvor mange som ønsker å delta på et slikt møte. Vi vurderer løpende muligheter for å øke kapasiteten og ved bruk av moderne teknologi vil vi sikre at alle får mulighet til å følge møtet og å komme med innspill over internett. Og så kan jo utkast til kommuneplanen debatteres og diskuteres i andre fora også. For eksempel kan bydeler og andre grupper arrangere egne møter etter behov, i prosessen med å utvikle gode høringsinnspill frem mot 30. juni, skriver Rasmus Reinvang i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse