«Plastikk? Nei takk.»

Cathrines hverdagsmagi.

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Trening er en uting. Det begynner med alle gode intensjoner, men før eller siden tipper det over. Garderoben og dusjen blir et vokskabinett der all...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2013 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Trening er en uting. Det begynner med alle gode intensjoner, men før eller siden tipper det over. Garderoben og dusjen blir et vokskabinett der alle, mer eller mindre bevisst, måler hverandre med argusøyne, etter en standard som de tror at motebildet har skapt. Avvik tolereres ikke, med mindre de kan sees som et uttrykk for engasjert stahet.

Det er på Vestkantbadet jeg ser henne. En kvinne i tyveårene, med en G-nøkkel sirlig tatovert inn foran på venstre skulder. Såpeskummet sildrende om den som notelinjer, og boblene danner melodier på brystet hennes. Hun snur seg, og åpenbarer en F-nøkkel. Like sirlig meislet inn i høyre skulderblad. Gjennomsyret av musikk.

Ved siden av: En noe yngre pike. Merket av smerter som er ingen forunt. Et langt, smalt arr skjærer seg over magen hennes, og kutter henne i to. Hun lyser. Av den samme stolthet som pryder den pyntede kvinnen ved hennes side.

Ute venter virkeligheten. En skiltannonse varsler bikinisesongen: «Arr? Strekkmerker? Vi fjerner, raskt og effektivt»

«Nei takk» smiler jeg, og går videre.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse