«Plastikk? Nei takk.»

Cathrines hverdagsmagi.

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Trening er en uting. Det begynner med alle gode intensjoner, men før eller siden tipper det over. Garderoben og dusjen blir et vokskabinett der all...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2013 kl 13:15

Trening er en uting. Det begynner med alle gode intensjoner, men før eller siden tipper det over. Garderoben og dusjen blir et vokskabinett der alle, mer eller mindre bevisst, måler hverandre med argusøyne, etter en standard som de tror at motebildet har skapt. Avvik tolereres ikke, med mindre de kan sees som et uttrykk for engasjert stahet.

Det er på Vestkantbadet jeg ser henne. En kvinne i tyveårene, med en G-nøkkel sirlig tatovert inn foran på venstre skulder. Såpeskummet sildrende om den som notelinjer, og boblene danner melodier på brystet hennes. Hun snur seg, og åpenbarer en F-nøkkel. Like sirlig meislet inn i høyre skulderblad. Gjennomsyret av musikk.

Ved siden av: En noe yngre pike. Merket av smerter som er ingen forunt. Et langt, smalt arr skjærer seg over magen hennes, og kutter henne i to. Hun lyser. Av den samme stolthet som pryder den pyntede kvinnen ved hennes side.

Ute venter virkeligheten. En skiltannonse varsler bikinisesongen: «Arr? Strekkmerker? Vi fjerner, raskt og effektivt»

«Nei takk» smiler jeg, og går videre.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon