«Plutselig kommer noen og bare fikser»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Akk - vidunderlige teknologi! Vi er heldige, vi moderne mennesker. Takket være en gjeng praktisk anlagte nerder, kan du og jeg i dag vaske opp, vaske ...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2013 kl 13:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Akk - vidunderlige teknologi! Vi er heldige, vi moderne mennesker. Takket være en gjeng praktisk anlagte nerder, kan du og jeg i dag vaske opp, vaske klær og sende beskjeder til den andre siden av jordkloden i en håndvending, uten å ofre en tanke på hvordan det fungerer.

Bortsett fra når det ikke fungerer. En dag slår PC'en seg vrang, vaskemaskinen lekker, eller bestikket er fortsatt like skittent når oppvaskmaskinens lystige brumming har stilnet. Fortvilet må du innse at det å være voksen likevel ikke innebærer å ha svar på alt, og du saumfarer Facebook, kontaktlista på telefonen og oversikten over folk i borettslaget, på leting etter en veileder som ikke koster det hvite i øyet.

Plutselig tikker det inn en melding: «Jeg kan fikse» skriver en venn som du aldri har tenkt på som spesielt teknisk. Hva du har trodd spiller egentlig ingen rolle, for snart har han både fått oversikt over symptomene, og stilt diagnosen. Noen velrettede tastetrykk eller omkoblinger senere er alt i sin skjønneste orden.

Stille sender du en vennlig tanke til alle teknologinerder i hele verden.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse