Politiaksjon ved barnehage

Her står Leif Rosenkilde fra Majorstua Politistasjon sammen med barnehagestyrer Caroline Lindgren.

Etter klager har politiet og Myrertoppen barnehage satt i gang aksjon for å få senket farten utenfor barnehagen

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

5-åringene i Myrertoppen barnehage demonsterer mot hissige bilister.

Kjelsås: Aksjonen var i forbindelse med barnehagedagen 21. mars. Det er opp til hver barnehage å bestemme hvordan de vil feire barnehagedagen.

- Her i Myrertoppen barnehage ferier vi dette med politiaksjon, forteller styrer i barnehagen Caroline Lindgren, mens hun deler ut boller til bilistene som kjører forbi.

Ulykker

Barnehagen håper på å få senket gjennomsnittsfarten på veien utenfor. I flere år har det vært et problem med hissig trafikk. Veien er for smal til at to biler kan kjøre forbi hverandre når det samtidig står parkerte biler i parkeringsfeltet. Derfor kjører bilene opp på fortauet for å komme forbi hverandre. På det samme fortauet ankommer det 72 barn hver morgen for å komme frem til barnehagen. Denne situasjonen gjør at det fort kan skje alvorlige skader.

- Det har allerede skjedd to alvorlige ulykker som jeg vet om. Det ene barnet brakk benet, og det andre fikk hjernerystelse, forteller Lindgren.

Hun forteller at foreldre og barn må krysse veien for å komme fra parkeringsplassen og over til barnehagen. Derfor ønsker hun å få fartsdump rett utenfor slik at bilistene må senke farten. Tidligere har ikke dette fått gjennomslag siden det allerede finnes to fartsdumper i nærheten av barnehagen.

- Det hadde vært fint hvis man kunne vente på sin tur og ikke hadde så hastverk, nevner hun.

- Trafikken er et stort problem, mener Unni Lie, moren til Fredrikke (5).

Hun synes aksjonen har gått fint, men nevner at for to år siden var det langt mer farlig.

– Jeg husker et par veldig hissige bilister, og i år har noen bilister vært stressa, men jeg opplever at de fleste tar det bra. Mange synes det er positivt å bli minnet på at det ligger en barnehage rett ved veien og at man da må kjøre forsiktig. Oftest er det også småbarnsforeldre selv som kjører fort, og da er det viktig at andre foreldre informerer barnehagen. Vi som foreldre må være de første til å passe på, forteller Lie.

Hun forteller også at inntil brøytekanten ble fjernet var problemet enda større enn det er i dag.

- Da var det enda trangere og helt håpløst, sier hun.

40 kjører for fort

- Vi har nå målt farten her i en ukes tid for å se hvor stort problemet er, forteller Leif Rosenkilde fra Majorstua Politistasjon.

Han kan bekrefte at mellom 30 og 40 bilister kjører for fort om morgenen hver dag, og politiet ser veldig alvorlig på saken. I fremtiden vil de også ha kontroller her.

- Vi ser også at det er enda verre på kveldstid enn det er på morgenen. Det er en grunn til at grensen er satt til 30 her. Og vi har ikke råd til å miste noen, forteller Rosenkilde.

Han ser på det å laste barn inn og ut av bilen som en farlig fase, og mener at foreldrene må ta ansvar også når de parkerer.

– De kan ta barna inn og ut av bilen på den siden av bilen som ikke vender ut mot veien, foreslår han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse