Politiet advarer om stor ungdomsfest i skogen

Politiet advarer mot en fest som er planlagt ved Sognsvann. Her er politiet ved området i forbindelse med en annen anledning. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

En fest i forbindelse med skolestart. – Hold ungdommene unna denne festen, oppfordrer politiet, som også forteller fra lignende Marka-fest i for.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2017 kl 09:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon har fått informasjon om at det også i år skal være en stor fest på Sognsvann i forbindelse med skolestart.

– Denne festen vil finne sted førstkommende helg. Vi oppfordrer herved foresatte til å holde ungdommene sine unna denne festen. Flere av foreldrene som ble kontaktet i fjor sa at de trodde festen var i regi av skolen, for at elevene skulle bli bedre kjent. Dette stemmer ikke, skriver politiet på egen facebookside.

LES OGSÅ: Leteaksjon onsdag ettermiddag etter savnet mann i Marka

Ikke i regi av skolen

– Denne festen er ikke i regi av skole eller andre. Dette er ikke et formelt arrangement. Dette er en fest helt uten organisert voksenkontroll, skriver politiet videre.

Politiet er redd for de alvorlige hendelsene som fort kan finne sted på slike store fester i skogen.

LES OGSÅ: Har du møtt på denne dama i Marka - med den digre tømmerbilen?

– Konsekvensene kan fort bli fatale

– Om berusede ungdom går seg vill i den mørke skogen, faller i vannet eller sovner som følge av rus, så er det vanskelig for andre å oppdage dem og konsekvensene kan fort bli fatale. I fjor måtte vi ha politihelikopteret til stedet for å kontrollere at ingen lå igjen i skogen.

SKOGSFESTEN I 2016: Sprittaxier og svært mange berusede ungdommer på skogsfesten

OPPDATERT LØRDAG 26.08.: Ungdom snudde ved t-banen fredag kveld

Fest i fjor

I tillegg deler også politiet erfaringene fra i fjor. Nordre Aker Budstikke gjengir innlegget fra politiet om festen i skogen i august 2016 i sin helhet her:

«I går var det stor ungdomsfest på Sognsvann. Dette var en fest vi hadde fått informasjon om på forhånd.

Når så mange under 18 år samles til fest, er det ikke uvanlig at "sprit-taxiene" også kommer til stedet for å selge smuglersprit til mindreårige. Vi hadde derfor to sivile patruljer fra ungdomsavsnittet i området som ventet på "sprit-taxiene" samtidig som de meldte fra til vår operasjonssentral om hvor mange ungdommer som kom og hvordan stemningen var på stedet.

Vi rakk dessverre bare å ta en "sprit-taxi" før trykket med berusede ungdommer innover i skogen var så stort at vi måtte sende inn uniformerte patruljer for å stanse festen. Vi antar at det var mellom 500 og 1000 ungdommer inne i skogen.

Vi hadde totalt tre patruljer fra ungdomsavnsittet på Majorstuen og en patrulje fra ungdomsavsnittet på Stovner på Sognsvann. I tillegg fikk vi god hjelp av natteravnene som stilte med mange ravner. Politihelikopteret hjalp oss også med øyne fra oven.

Ved midnatt hadde vi klart å drive alle ungdommene ut av skogen og tilbake på t-banen ned mot byen og forhåpentligvis hjemover.

Slike fester kan være meget skumle og vi oppfordrer foresatte til å ta en prat med ungdommene sine om slike fester. Når så mange unge fester langt unna voksenkontroll, kan det fort gå galt. Vi kom over fulle ungdommer som ikke klarte å ta vare på seg selv og som vennene tilsynelatende bare hadde forlatt liggende på bakken inne i skogen. Om ikke politiet/natteravnene hadde vært der, hvem skulle tatt seg av disse?»

LES OGSÅ: Ny polititaktikk: Stopper ungdomsfester ved hjelp av Facebook og foreldre

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse