Politiet avventer på Skar

 

Til tross for anmeldelsen av okkupantene i Skar leir, er det opp til namsfogden å avgjøre om de kan kastes ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2010 kl 17:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MARIDALEN: Det har gått to og en halv uke siden 15 okkupanter flyttet inn i seks fraflyttete bolighus i nedlagte Skar militærleir i Maridalen. Okkupantene tilhører en gruppe som ønsker å opprette et økologisk bokollektiv i leiren som eies av Oslo kommune, og som har stått tom i flere år. Lørdager og søndager holder de åpen infokafé på området, og i helgen var det kunstutstilling med bidrag fra studenter fra Strykehjernet kunstskole.

LES OGSÅ:

— Er innstilt på å stille oss i kø

Fredag opplyste byrådssekretær Ole Petter Leite til Nab.no (Frp) at representanter dra Eiendoms- og byfornyelsesetaten to ganger har oppsøkt Skar leir og formidlet byrådets krav om at okkupantene må forlate området.

— Likevel har de valgt å ikke flytte ut fra boligene de har brutt seg inn i, sa Leite, og bekreftet at kommunen derfor har politianmeldt disse personene.

Da NAB snakket med representanter fra okkupantene i helgen var de ikke klar over anmeldelsen.

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal på Majorstua politistasjon opplyser at det er namsfogden som må gjøre vedtak på om okkupantene kan kastes ut.

Politiet har hatt flere patruljer på stedet, men opplyser at dialogen mellom politi og okkupanter har vært god. Konkluderer namsfogden med utkastelse, vil politiet først benytte seg av en dialoggruppe for å løse konflikten på en fredelig måte, før andre midler eventuelt vil bli satt inn.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse