ANNONSE
Annonse

Politiet har området på blokka

Politiet jobber både sivilt og uniformert i kartlegging av narkomiljøer - også i Nordre Aker. Foto: ARKIV/ILLUSTRASJON NORDRE AKER BUDSTIKKE

Og kartlegger omfanget av salg, kjøp og bruk av narkotika i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 09:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Tirsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om beboere i bydelen, som hadde tilskrevet både bydel og politi - om det de oppfatter som unge som ruser seg i samme område, og i tillegg det beboerne opplever som dealing av narkotika.

– De (beboerne, journ. anm.) ser ungdommer som ganske åpenlyst røker joints, narkotika er funnet i plastbokser utenfor våre boliger, og hvor beboere registrerer at fremmede mennesker går i området og leter etter stoffet, skriver representanten for boligeierne.

Beboeren beskriver også ungdomsgjenger som kommer til stedet, og at politiet også tidligere har blitt varslet om aktiviteten der.

Bydelen

Her kan du lese hele saken fra tirsdag.

Bydel Nordre Aker ved avdelingsdirektør Oppvekst, Trine K. Urholt, skrev i mail til lokalavisa tirsdag.

– Bydel Nordre Aker ved SaLTo-koordinator (SaLTo er samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge, journ. anm.) og politiet har dialog og oppfølging av denne utviklingen. I tillegg er forebyggende enhet og ruskonsulent i bydelen informert og vurderer tiltak fortløpende. Bydelen har direkte dialog med boligsameiet og styret der.

Videre:

– Dette er i hovedsak en politisak, mens bydelen jobber forebyggende for å hindre videre rekruttering til miljøet - samt eventuelt oppfølging av ungdom som bor i bydelen, skriver Urholt videre.

Politiet kartlegger

Området beboerne omtaler i sin henvendelse til bydel og politi er Tåsen. Tirsdag hadde ikke lokalavisa lykkes i å få en kommentar fra politiet i saken, men onsdag bekrefter politiet at de har området på blokka.

– Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon arbeider både uniformert og sivilt for å avdekke salg, kjøp og bruk av narkotika i omtalt område. Per nå kartlegger vi omfanget av problemene, og vi har samtidig hatt personell ute i de aktuelle områdene for å danne seg forståelse og innhente kunnskap om hva som skjer, svarer politiførstebetjent Johan Benitez, ved Oslo politidistrikt, Forebyggende avsnitt, Majorstuen i en kort kommentar til saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse