ANNONSE
Annonse

Politiet har stengt Kjelsås-gatekjøkken tre ganger - er stadig åpent

Gatekjøkken på Kjelsås skaper hodebry for politi og Næringsetaten.

Politiet og Næringsetaten har prøvd å stenge stedet flere ganger. Foto: Arkivfoto

Til tross for at politiet og Næringsetaten har prøvd å stenge gatekjøkkenet i den gamle Shell-stasjonen på Kjelsås tre ganger de siste månedene, er det stadig åpent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 14:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det er Dagens Næringsliv som skriver at driften på gatekjøkkenet i lokalene til den nedlagte bensinstasjonen i Kjelsåsveien, har blitt en juridisk nøtt for politiet og Næringsetaten.

Kontrollører fra Mattilsynet skal ha blitt utsatt for grove trusler fra ansatte ved gatekjøkkenet, da stedet ble kontrollert i fjor høst. Stedet ble stengt etter at det ble påpekt helserisiko. En person uten oppholdstillatelse ble også pågrepet. Alle gangene har stedet raskt åpnet igjen, sist denne uken.

Politiet vil stenge gatekjøkken og vaskehall

- Både vaskehallen og gatekjøkkenet er virksomheter som vi gjerne skulle ha stengt. De som står bak er ekstremt useriøse og absolutt ikke samarbeidsvillige, sier politioverbetjent Alf-Magne Fredriksen til Dagens Næringsliv.

Driveren av gatekjøkkenet er anmeldt av Mattilsynet for trusler. I tillegg er stedet anmeldt for bruk av ulovlig arbeidskraft, ulovlig drift og gjentatte brudd på serveringsloven.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Utfordringen for myndighetene er at gatekjøkkenet har omdefinert driften fra gatekjøkken til take away.

I følge Næringsetaten er det svært få steder som kan drive uten serveringsbevilling, hvis de ikke utelukkende driver utkjøring av mat. Og mens utsalget har skilt på døra som sier at de kun driver utkjøring, oberverte myndighetens kontrollører at kundene gikk inn og hentet mat selv, i følge Dagens Næringsliv.

Selskapets advokat, Per-Anders Rørvik, mener grensen for servering og take away er hårfin.

- Take away og cateringsteder som dette  trenger ikke serveringsbevilling, og driver det som heter bevillingsfri virksomhet. Det fortæres ikke mat og drikke på stedet. Det er vel av den grunn at stedet nå har åpnet igjen, sa advokaten, til Nordre Aker Budstikke i desember.

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse