Politiet: - Ikke slipp inn fremmede

En 84 år gammel kvinne ble funnet død i sitt hjem etter et innbrudd på Skullerud.

Politiet advarer nå mot å slippe inn fremmede etter fire lignende innbrudd rundt i Oslo de siste dagene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 11:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Onsdag ettermiddag ble en eldre mann slått ned i leiligheten sini Monolittveien på Smestad

Politiet setter nå denne episoden i sammenheng med tre andre innbrudd i Oslo-området den siste tiden.

Har du tips i denne saken? Kontakt redaksjonen på tlf: 23205660, send en gratis SMS med kodeord UAATIPS til 1932, eller send en mail til redaksjon@akersposten.no

Eldre kvinne funnet død

Tirsdag ble en 84 år gammel kvinne funnet død i sitt hjem etter et innbrudd på Skullerud. Det har senere blitt klart at dødsårsaken ikke var relatert til innbruddet.

Innbruddstyvene hadde også tatt seg inn i naboleiligheten.

Politiet etterforsker i tillegg et innbrudd med samme modus på Refstad.

Kommer fra "E-verket"

Felles for alle episodene er at innbruddstyvene hevder de kommer fra "E-verket", og på denne måten kommer seg inn i de aktuelle leilighetene.

Politiinspektør ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, bekrefter nå at de ser disse fire sakene i sammenheng.

- Dette med modus er selvfølgelig veldig interessant for oss. Vi har hatt fire helt like saker i Oslo på to dager. Vi antar at det kan dreie seg om samme gjerningsperson, sier Rohde til Aftenposten.no.

- Vær på vakt

Rohde ber nå folk i Oslo-området om å være på vakt:

- Det er viktig for Oslo politidistrikt å oppfordre alle til å være varsomme med hvem de lukker opp for. Modus her nå er at hvis de ikke fåt det svaret de vil ha ved den innledende samtalen, så baner de seg adgang til leiligheten og klarer dermed å stjele verdigjenstander, sier Rohde til NRK.

Etterlyser tips

Det er foreløbig uklart hvor mange gjerningsmenn politiet leter etter, men etter ranet i Monolittveien var de ifølge Aftenposten på jakt etter en eldre Audi sedan med polske skilter. Den ene av mennene som sto for ranet skal ha vært mellom 190 og 195 centimeter høy, ha en bart og være iført en svart skinnjakke. Den andre mannen skal være liten og spinkel

Politiet etterlyser nå tips fra publikum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse