Politiet: Var ikke klar over omfanget

Marius Gunnerud i politiet sier de kjente til romleiren under brua, men ikke at omfanget av forsøpling i nabolage var så stort. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kommunen, Sporveien og politiet vil få slutt på at tilreisende camper under Sinsenbrua. Onsdag ble NRK-journalister kastet stein etter da de gikk under brua.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2017 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SINSENKRYSSET: Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis har flere ganger tidligere skrevet om problemstillingen med forsøpling fra romfolk som holder til under Sinsenbrua. I flere år har fattige tilreisende bodd under den store brua.

LES OGSÅ: Høyre vil ha egne innsatsteam ved Sinsenbrua

Men til tross for politiske vedtak og intensjoner om endring, har lite skjedd. Det er mange aktører i området: Bymiljøetaten og kommunen forvalter området ved brua, mens det er Statens Vegvesen som har ansvaret under brua. I tillegg kommer Sporveiens trikkelinje.

Se bildet større

Rusken-Hauger ønsker tettere samarbeid mellom Sporveien, Bymiljøeaten, Statens vegvesen og politiet for å bedre situasjonen under Sinsenkrysset. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kastet stein

Onsdag var det stor befaring på stedet, med beboere, Sporveien, politiet, Rusken og Bymiljøetaten, og Statens vegvesen.

Også pressen var tilstede. Da Østlandsseningens journalister gikk under brua i forkant av befaringen, skal de ha blitt kastet stein på av romfolk som holder til under Sinsenbrua.

– Helt uakseptabelt, sier politioverbetjent Marius Gunnerud i patruljeseksjonen i enhet Sentrum ved Oslo Politidistrikt.

Se bildet større

Politi, Sporveien, Statens vegvesen og Bymiljøetaten var med på befaring. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Han fortsetter:

– Hadde vi fått pågrepet han som gjorde dette, kastet stein, så hadde personen blitt tatt inn og ilagt bot.

– Men de har vel ikke penger til å betale bøtene?

– Nei, men bøter kan også medføre at folk blir utvist fra landet, sier Gunnerud videre.

Og legger til at det ellers ikke er ofte det er voldproblemstillinger med romfolk.

– Det var nok noe mer krim for et par-tre år siden forbundet med fattige tilreisende, men de er jo et reisende folk som flytter på seg, så det varierer noe, sier Gunnerud videre.

(Saken fortsetter under bildene)

Se bildet større

Under broa er rester etter en leir. Ferdes det folk i sporet kan det oppstå farlige situasjoner, sier Sporveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Under brosystemene i Sinsenkrysset er det gravd ut leirsteder, viste Sporveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Overrasket over omfanget

Både han og kollega Lasse Saastad er noe overrasket, over det de har sett og hørt fra borettslagsbeboerne og andre fremmøtte.

– Vi var klar over at det bor tilreisende under her, men vi visste ikke omfanget av problemstillingene knyttet til bosettingen. Vi kommer til å sette inn et større trykk mot området her. Det er jo også ulovlig å campe under brua. Men for å få bort problemet med ulovlig camping er det mange som må samarbeide, sier han.

Se bildet større

Grop mellom steinene. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er også Rusken-general Jan Hauger enig i.

– Nå er det for mange aktører som skal gjøre hver sin del. Jeg håper på at vi kan samle oss mer, lage et bredere samarbeid for å få ryddet opp i dette, sier Hauger.

LES OGSÅ: Borettslagslederen forteller hvordan det er å ha en romleir som nærmeste nabo

Se bildet større

Rusken-general Jan Hauger i samtale med Nordre Åsen-beboer Unni Klausen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med rotter på trikkeholdeplassen

Grethe Mansåker og Unni Klausen er beboerrepresentanter fra Nordre Åsen borettslag, og med på befaringen. Det er allerede fortalt mange historier om ubehaget de opplever ved å ha en romleir som nærmeste nabo.

Se bildet større

FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Beboere i Nordre Åsen borettslag har fortalt om avføring i buskene, forsøpling og tilgrising, folk som sover under verandaene, og noen har også fortalt at de har følt seg truet av adferden til enkelte tilreisende ved trikkestoppene ved Sinsenbrua.

– Jeg har tatt trikken til jobb her ved Sinsenbrua i 30 år, og fulgt med på situasjonen. Nå har vi hatt tilreisende under brua her i mange år. Det som kanskje er nytt, eller har eskalert, er alle rottene rundt i området. Noen ganger er det så ille at jeg heller venter på trikken på motsatt side, for der er det ikke så mange rotter, som ved hekken og brua, sier Mansåker.

Se bildet større

Nordre Åsen borettslag ligger rett ved siden av Sinsenkrysset.

– Ungene leker i området, og spiller fotball ved siden av. Jeg så noen som lekte på steinene under brua her om dagen også, men jeg ba de gå et annet sted og leke, sier Mansåker.

LES OGSÅ: Før sommeren la byrådet frem en 11 punkts tiltaksliste for hvordan løse problemstillinger tilknyttet ulovlig camping av fattige tilreisende

Se bildet større

Politiet fant denne klokka i steinene under Sinsenkrysset. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Langs trikkeskinnene fra Muselunden har romfolk lagd overnattingssteder, ifølge Sporveien.

LES OGSÅ: Løgner, hemmelighold, mystiske dødsfall og tyverier i Maridalen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse