Politiet vil ikke flytte fra Oslo

Politihøgskolerektor Hans Sverre Sjøvold er tydelig på at Politihøgskolen må bli i Oslo. Nå etterlyser han mer engasjement fra hovedstadens politikere. FOTO: Andreas Lindbæk

– Politihøgskolen må bli i Oslo, sier rektoren. Nå ber han om engasjement.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2008 kl 10:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MAJORSTUEN: Rektor ved Politihøgskolen på Majorstuen er klar for å ta imot 552 nye studenter til neste år. Midlertidige løsninger for plass til alle elevene er i boks, men når det gjelder flytting eller utvidelse av skolen er Hans Sverre Sjøvold klar.

– Skolen må bli i Oslo!

En diskusjon av gangen

– Det er i Oslo vi har en faglig og tung stab. Kvadratmeter kan vi få hvor som helst, men fagstaben er i Oslo, sier Sjøvold.

Han mener det er problematisk å diskutere en flytting av skolen, før det er bestemt om den blir i Oslo.

– Etter det kan diskusjonen om utvidelse på Majorstuen eller flytting til Groruddalen bli et tema, sier Sjøvold.

Ber om engasjement

Rektoren sier han savner engasjement fra hovedstadens politikere.

– Vi har aldri lagt skjul på at skolen bør bli i Oslo. Da må også byens politikere engasjere seg, sier Sjøvold.

For Politihøgskolen er det viktig å ha kommunikasjon, boliger og service i nærheten.

Vil ha den i dalen

Stortingspolitiker Hans Olav Syversen (Oslo KrF) har klar mening om skolen.

– Justisministeren er åpen når det gjelder plassering av eventuell ny skole. Nå må lokale krefter, byråd, bystyre og Oslo-benken på Stortinget holde saken varm. Vi vet at det er mange på banen, også utenfor Oslo, som står på for å få lokalisert ulike institusjoner til sine områder. Oslo må være på hugget i forhold til denne saken og bidra til plassering av ny politihøyskole i Groruddalen, skriver han i mail til Lokalavisen.

Fem alternativer

Syversen har nemlig spurt Knut Storberget om fremdriften i saken. Justisministeren opplyser i sitt svar at Politihøgskolen har analysert sitt behov. Fem alternativer er beskrevet: Dagens løsning, ny avdeling, ny høyskole eller utvidelse av skolen på Majorstuen.

Knut Storberget svarer videre at plasseringen i Groruddalen kan være aktuell, men legger vekt på at skolen må ligge sentralt i Oslo og i nærhet til politiets jo justissektorens sentrale organer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse