Politikerne sier ja til å stenge Neptunveien

Til tider veldig trangt og uoversiktlig trafikkbilde i Neptunveien, forbi Grefsen Stadion. Nå får Kjelsås IL støtte av politikerne til å stenge det ene kjørefeltet - og skilte om til enveiskjørt. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsås Idrettslag frykter for barnas sikkerhet og ber om at veien blir enveiskjørt. Nå får de støtte fra politikerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2015 kl 15:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Til tider mye trafikk, og ofte uoversiktlige og farlige situasjoner, gjør at Kjelsås Idrettslag nå ber om at det blir gjort forebyggende tiltak ved Grefsen stadion snarest. Kjelsås IL ber om at Neptunveien blir enveiskjørt. De frykter for barnas sikkerhet.

Støtte

Og laget får støtte fra lokalpolitikerne. Miljø, plan- og samferdselskomiteen skriver følgende som anbefaling til vedtak før bydelsutvalgets behandling førstkommende torsdag:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker sier seg enig i Kjelsås ILs beskrivelse av trafikksituasjonen i Neptunveien. Bydelsutvalget ber Bymiljøetaten om å vurdere tiltak, herunder enveiskjøring som foreslått av Kjelsås IL som kan bedre situasjonen».

– Presset stort

«Kjelsås IL oppfordrer alle som skal på trening eller kamper til å sykle eller å gå. Det er det mange som gjør, men det er som alle andre steder massiv biltrafikk. Presset blir spesielt stort ved at henting og levering som oftest er til samme tidspunkt. Når det er kamper og cuper og lignende, er det mange tilreisende som i hovedsak bruker bil for i komme til arenaen,» står det i brevet til bydelen.

LES OGSÅ: Sirkler inn Sogn som stedet for nytt svømmeanlegg

Det er Neptunveien som går forbi Grefsen stadion.

– Ikke plass til to biler

Idrettslaget viser også til at Neptunveien langs Grefsen stadion er en smal vei i et villaområde, med fortau og parkering på en side av gaten, og at det per i dag ifølge idrettslaget ikke er ikke plass til to biler i bredden.

«Situasjoner med møtende biler er dagligdags, biler må rygge for å komme ut i veibanen. Det oppstår situasjoner som er uoversiktlige og farlige,» står det videre.

Kjelsås IL har rundt 3500 medlemmer, og er ett av de aller største idrettslagene i Oslo.

LES OGSÅ: Kjelsås IL fryktet brann i klubbhuset. Kommunen nekter å ta regningen. – Utrolig smålig, sier styrelederen.

Må beholde parkeringsmuligheter

Kjelsås IL skriver også i brevet til bydelsadministrasjonen at det er viktig at parkeringsmulighetene i Neptunveien beholdes, da det allerede er for liten parkeringskapasitet til idrettsanlegget og beboere i området.

Dette blir det siste møtet for det sittende bydelsutvalget. Møtet holdes i Nydalsveien 21 torsdag 17. september, og starter kl. 18.00 med åpen halvtime. Les sakspapirene her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse