Politisk friluftsliv

Olav Mømyr (t.h) tar opp lokale problemstillinger på turen med SV og Helen Bjørnøy (t.v).

SV og Naturvernforbundet tar gjerne den poli- tiske debatten med ut på Markas umerkede stier. Markavern og andre valgkampsaker fyller tur- sekken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nordre Aker SV hadde flaks med været da de inviterte til valgkamp i marka. Foto: Wenche Gerhardsen

Skar/Gaupekollen: En stor gruppe politisk engasjerte turgåere møtte opp innerst i Maridalen søndag formiddag, da Nordre Aker SV inviterte til miljøpolitisk markatur. Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) var det naturlige midtpunktet i turlaget, som i hovedsak bestod av SV-politikere, naturvernere og følgesvenner.

Markaloven

På vei opp den stadig brattere stigningen mot Gaupekollen ble den nylig foreslåtte Markaloven tema for diskusjon. SV og Naturvernforbundet (NNF) er ikke helt enige i områdene som bør inkluderes i loven.

- Ville bøndene godtatt at Bjørnøy & co forvaltet landbruket? Nei, og vi vil heller ikke akseptere at landbruksdepartementet forvalter skogbruket som i dag, framfører Gjermund Andersen, daglig leder i Oslo og Akershus NNF.

Han står på naturscenen, med Oslofjorden og Maridalen i panorama bak seg, og utfordrer miljøvernministeren.

Skogen og loven

- Det er viktig at vi får med skogbruket i den nye Markaloven. Slik den er foreslått nå sikrer den ikke opplevelseselementene i skogen, presiserer Andersen.

Bjørnøy tar så plass foran sine rastende partifeller. Hun holder et innlegg, men kommer ikke med noe direkte svar til NNFs appell om skogbrukets plass i en ny Markalov.

- Hva syns dere i NNF om tilbakemeldingen fra miljøvernministeren?

- Vi fikk jo ikke noen tilbakemelding! Vi er ikke fornøyd med det. SV må sette foten ned i regjeringen i noen naturvernsaker. Hvis ikke må vi naturvernere begynne å se oss om etter andre partier, advarer Andersen.

Beboernes bekymringer

Lokale utfordrere tar også ordet, men det er de mer dagligdagse problemene som opptar Maridalens beboere mest, som flystøyen og syklist-/billistproblemene.

- Man kan da se alle disse håpløse sporene som går ned i grøfta! Vi har et stort antall sykkelulykker innover Maridalsveien. Det er et problem, slår Olav Mømyr fra Ørfiske gård fast.

- Men vi som bor i Marka er positive til den nye loven, legger han raskt til.

Ønsker innspill

Med tomme matbokser nærmer en politisk solskinnstur i Marka nærmer seg slutten.

- Hva tenker så miljøvernministeren om dagens tilbakemeldinger på Markaloven?

- Hovedsaken er at det er slutt på en 60 år lang kamp. Jeg har fått mange nyttige innspill fra NNF og andre. Faktisk oppfordrer jeg alle som har innspill om Marka til å engasjere seg i høringsrunden om Markaloven. Høringsfristen er 15. november, oppfordrer Bjørnøy, før hun tar fatt på den ulendte veien ned til Skar.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse