Populær "påskekrim" fra Grefsen-forfatter

Populær: Boken "Kjeltringer" har allerede blitt solgt i 7000 eksemplarer. Foto: Utlånt

Thomas Ergos kriminaldokumentar "Kjeltringer" blir trolig å finne på mange hyttebord denne påsken. Boksalget overgår alle forfatterens forventninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2009 kl 14:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Thoms Ergo hadde aldri forventet at debutboken "Kjeltringer" skulle selge så bra.

GREFSEN: I fjor skrev Nordre Aker Budsikke om frilansjournalisten Thomas Ergo fra Grefsen, som tar deg med inn i tankene til hardbarka kriminelle i dokumentaren "Kjeltringer - Dokumentar fra en lukket underverden" .

LES OGSÅ: Sjokkskadd etter møte med torpedo

Populær

- Poenget med boka er at jeg har gått inn og dybdeintervjuet ulike personer i et typisk kriminelt nettverk. Hvordan lever de, hva tenker de, og hvem er de? Jeg ble veldig overrasket over deres historier, sa Thomas Ergo om debutboken til Nordreakerbudstikke.no i desember.

Et halvt år etter utgivelsen, nådde salgstallene for den litt utradisjonlle påskekrimmen 7000 denne måneden. Andreopplag på 5000 bøker er allerede trykket opp.

- Sjeldent innblikk

Thomas Ergo hadde selv ikke forventet denne oppslutningen.

- Jeg er veldig stolt over at så mange ønsker å lese boka mi. Jeg trodde egentlig en reportasjesamling om kriminelle i et Hells Angels-reletart miljø, og om ofrene de møtte på sin vei, ville bli smalere enn som så, sier Ergo til Nordreakerbudstikke.no.

- Men det virker som mange har oppdaget det psykologiske dybdedykket, det dokumentariske og det sjeldne innblikket i det virkelige "Sopranos-Norge" fortellingene byr på.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse