Populær "påskekrim" fra Grefsen-forfatter

Populær

Populær: Boken "Kjeltringer" har allerede blitt solgt i 7000 eksemplarer. Foto: Utlånt

Thomas Ergos kriminaldokumentar "Kjeltringer" blir trolig å finne på mange hyttebord denne påsken. Boksalget overgår alle forfatterens forventninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2009 kl 14:50

GREFSEN: I fjor skrev Nordre Aker Budsikke om frilansjournalisten Thomas Ergo fra Grefsen, som tar deg med inn i tankene til hardbarka kriminelle i dokumentaren "Kjeltringer - Dokumentar fra en lukket underverden" .

LES OGSÅ: Sjokkskadd etter møte med torpedo

Populær

- Poenget med boka er at jeg har gått inn og dybdeintervjuet ulike personer i et typisk kriminelt nettverk. Hvordan lever de, hva tenker de, og hvem er de? Jeg ble veldig overrasket over deres historier, sa Thomas Ergo om debutboken til Nordreakerbudstikke.no i desember.

Et halvt år etter utgivelsen, nådde salgstallene for den litt utradisjonlle påskekrimmen 7000 denne måneden. Andreopplag på 5000 bøker er allerede trykket opp.

- Sjeldent innblikk

Thomas Ergo hadde selv ikke forventet denne oppslutningen.

- Jeg er veldig stolt over at så mange ønsker å lese boka mi. Jeg trodde egentlig en reportasjesamling om kriminelle i et Hells Angels-reletart miljø, og om ofrene de møtte på sin vei, ville bli smalere enn som så, sier Ergo til Nordreakerbudstikke.no.

- Men det virker som mange har oppdaget det psykologiske dybdedykket, det dokumentariske og det sjeldne innblikket i det virkelige "Sopranos-Norge" fortellingene byr på.

Annonse
Annonse
Se bildet større

Thoms Ergo hadde aldri forventet at debutboken "Kjeltringer" skulle selge så bra.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!