Populær "påskekrim" fra Grefsen-forfatter

Populær: Boken "Kjeltringer" har allerede blitt solgt i 7000 eksemplarer. Foto: Utlånt

Thomas Ergos kriminaldokumentar "Kjeltringer" blir trolig å finne på mange hyttebord denne påsken. Boksalget overgår alle forfatterens forventninger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2009 kl 14:50

GREFSEN: I fjor skrev Nordre Aker Budsikke om frilansjournalisten Thomas Ergo fra Grefsen, som tar deg med inn i tankene til hardbarka kriminelle i dokumentaren "Kjeltringer - Dokumentar fra en lukket underverden" .

LES OGSÅ: Sjokkskadd etter møte med torpedo

Populær

- Poenget med boka er at jeg har gått inn og dybdeintervjuet ulike personer i et typisk kriminelt nettverk. Hvordan lever de, hva tenker de, og hvem er de? Jeg ble veldig overrasket over deres historier, sa Thomas Ergo om debutboken til Nordreakerbudstikke.no i desember.

Et halvt år etter utgivelsen, nådde salgstallene for den litt utradisjonlle påskekrimmen 7000 denne måneden. Andreopplag på 5000 bøker er allerede trykket opp.

- Sjeldent innblikk

Thomas Ergo hadde selv ikke forventet denne oppslutningen.

- Jeg er veldig stolt over at så mange ønsker å lese boka mi. Jeg trodde egentlig en reportasjesamling om kriminelle i et Hells Angels-reletart miljø, og om ofrene de møtte på sin vei, ville bli smalere enn som så, sier Ergo til Nordreakerbudstikke.no.

- Men det virker som mange har oppdaget det psykologiske dybdedykket, det dokumentariske og det sjeldne innblikket i det virkelige "Sopranos-Norge" fortellingene byr på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...