ANNONSE
Annonse

Posten flyttet til nabolaget – mange må likevel reise langt for å hente posten sin

Steinar Bakken og andre Korsvollbeboere har fått Post i butikk i nabolaget, etter at tjenesten flyttet fra Kringsjå. Likevel får de fortsatt pakkene sine sendt til Kjelsås og Tåsen. Foto: PRIVAT/POSTEN/ILLUSTRASJON

Beboere på Korsvoll som bor noen få hundre meter fra den nye Post i butikk på Joker Nordberg, må likevel reise langt for å komme seg til «sitt» postkontor på Tåsen eller Kjelsås. En av dem er Steinar Bakken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2016 kl 14:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO (KORSVOLL/KJELSÅS): I februar skrev Nordre Aker Budstikke om at tjenesten Post i butikk for beboere på Kringsjå og Nordberg, ble flyttet fra Kiwi Kringsjå ved studentbyen, til Joker Nordberg i Carl Kjelsens vei.

Post i nabolaget, men…

Det innebar naturlig nok at flere beboere, som dem på Korsvoll, fikk en Post i butikk nærmere der de bor.

Steinar Bakken, her ved Joker i Carl Kjelsens vei.

En av dem er Steinar Bakken, som inntil Joker-butikken fikk Post i butikk har sognet til Kjelsås postkontor, som siden 2013 er drevet som Post i butikk hos Coop Prix i Kjelsåsveien/Midtoddveien.

Bakken tenkte at når postkontoret nå kom kun et par hundre meter fra nabolaget, så ville det vel være naturlig at også posten hans kunne hentes på nærmeste Post i butikk. Det er tre kilometer mellom Joker Nordberg og Coop Prix på Kjelsås.

Men neida. Den siste dagen i mars, fikk Bakken følgende svar fra Posten:

– Grensene endres ikke

«Områdegrensene endres ikke selv om det blir endring på post i butikk.»

Bakken kan nesten ikke tro at postsystemet er så lite smidig at det ikke går automatikk i postfordelingen.

LES OGSÅ: Slik ble t-banenbyggingen på Tåsen finansiert for 100 år siden

– Veldig lite kundevennlig

– Vi som bor på Korsvoll må fortsatt hente pakker og post i Post i butikk på Kjelsås. Veldig lite kundevennlig, og upraktisk for kundene, men noe som tydeligvis ikke interesserer Posten, ifølge Bakken.

Han har selv cirka én kilometer hjemmefra langs Carl Kjelsens vei til Joker Nordberg, mens reiseveien til Prix på Kjelsås er nærmere tre kilomteter, langs Maridalsveien eller Frysjaveien.

– Mens man herfra enkelt kan gå til Joker, vil nok de fleste ta bilen fatt for å hente posten på Kjelsås. Det er jo heller ikke særlig miljøvennlig eller bra for trafikksikkerheten langs for eksempel Frysjaveien, sier han.

Korsvoll-beboere opplever å ha kortere vei til den nye Post i butikk på Joker Nordberg, enn Coop Prix på Kjelsås, der de nå må hente posten sin. KART: GOOGLE

Et puslespill

Presseansvarlig i Posten, John Eckhoff, utdyper nærmere.

– Norge er delt inn i postnumre, det er som et puslespill uten manglende brikker, og det er postnumrene som styrer hvor post og pakker skal. Hver Post i butikk har ansvaret for ett eller flere postnumre, forteller Eckhoff, og fortsetter:

– Det vil derfor alltid være noen som er nærmere sin Post i butikk enn andre, og beklageligvis er denne kunden tydeligvis nærmere en annen Post i butikk enn den som håndterer dette postnummerområdet.

Passerer butikken på vei til sitt postkontor

Bakken, som også er styremedlem i Korsvoll vel, understreker at han neppe er den som er verst «rammet» av dette. Selv har han postnummer 0880, et postnummer som i sin helhet sogner til Kjelsås Post i butikk.

Da Post i butikk flyttet fra Kiwi ved Kringsjå studentby til Joker Nordberg i Carl Kjelsens vei, er det nemlig andre Joker-naboer som må passere butikken på vei til sitt postkontor; Post i butikk på Spar på Tåsensenteret. Dette gjelder for eksempel beboere i postnummer 0874, både på oversiden og nedsiden av Carl Kjelsens vei.

Postnumre og Post i butikk i Korsvoll-, Tåsen- og Kjelsås-området. På bildet ses Joker Nordberg øverst til venstre, og Coop Prix Kjelsås til høyre. Nede i midten er Spar Tåsen, men Coop Mega Ullevaal stadion er nederst til venstre.

Ikke praktisk mulig

Selv om Eckhoff i Posten har forståelse for dette, er det lite han kan gjøre med det:

– Vi kan ikke endre grensene hver gang en Post i butikk skifter driver. Det kan i teorien skje hvert fjerde år. Det er heller ikke alltid det er praktisk mulig for en annen Post i butikk å ha flere enn ett postnummerområde, for eksempel av plasshensyn, sier Eckhoff.

Han legger til:

– Heldigvis er det flere og flere nettbutikker som tilbyr henting i valgfri Post i butikk. Du kan også bestille hjemlevering på posten.no.

Post i butikk rundt Korsvoll. Vi har markert områdene for postnumrene med farger tilhørende Post i butikk. GUL = Joker Nordberg Post i butikk. BLÅ = Coop Prix Kjelsås Post i butikk. RØD = Spar Tåsen Post i butikk. Tidligere Kiwi Kringsjå Post i butikk ligger helt øverst til venstre, i postnummer 0864. (Originalkartet er hentet fra Posten.no).

Post i butikk som betjener Korsvoll:

Post i butikk Joker Nordberg
Tilhørende postnumre: 0807, 0860-0864

Post i butikk Coop Prix Kjelsås
Tilhørende postnumre: 0411, 0491-0495, 0880-0891

Post i butikk Spar Tåsen
Tilhørende postnumre: 0801, 0853, 0870-0877

Hvor går grensene i ditt nabolag? Søk på postkontor og adresser på Postens nettsider her!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse