– Posttilbudet ikke tilfredsstillende

For eksempel her på Rimi Korsvoll. F.v.: Steinar Bakken og Thor Gjestdal. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Området Korsvoll/Nordberg trenger et post- tilbud, sier Steinar Bakken, som foreslår Post i butikk i Rimi på Korsvoll eller Joker på Nordberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2008 kl 13:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KORSVOLL: – Tidligere lå det et postkontor i Skibakken, men det ble nedlagt for mange år siden. Siden den gang har ikke befolkningen på Korsvoll/Nordberg hatt et skikkelig posttilbud, sier Steinar Bakken.

Nordre Aker Budstikke møter ham utenfor Rimi på Korsvoll en ettermiddag i femtiden. Kundeaktiviteten er stor rundt butikken, som Bakken mener hadde gjort seg som en «Post i butikk»-filial.

Reisevei og åpningstid

– Vi i området her hører til Kjelsås postkontor. Det er tungvint, særlig for mange barnefamilier. I tillegg er det upraktisk fordi det er en helt annen reisevei enn det de fleste har til daglig, sier Bakken, og legger til at åpningstidene ikke gjør det lettere.

– Postkontoret er åpent til klokken fem på hverdager, noe som ikke er hensiktsmessig for oss som bor på Korsvoll og Nordberg. Det er vanskelig å rekke etter arbeidstid og henting av barn på skole og i barnehage. Dermed er det kun noen timer på lørdag vi kan rekke postkontoret. Posten har monopol på det meste av pakke- og posttjenester, så vi kan ikke velge dem bort, sier Bakken.

Han peker på at det i tillegg til barnefamilier også bor mange eldre i området, som kan oppleve det som tungvint å dra helt ned til Kjelsås for å hente eller sende pakker.

I tillegg til postkontoret på Kjelsås, er det Post i butikk på Spar på Tåsen-senteret og Kiwi på Kringsjå.

Utfordrer Posten

– Jeg mener svaret ligger i å opprette post i butikk enten her på Rimi på Korsvoll, eller på Joker på Nordberg, som begge er nærbutikker i området, og som har lengre åpningstider en postkontoret. Så må vi gjerne ha en diskusjon om hvilke sted som er best. Jeg ønsker å kaste ballen videre til Posten slik at de kan se på muligheten for dette, sier Bakken.

Han tror også det vil være positivt for butikkene med en slik ordning.

– Det vil trekke flere kunder. Det må jo også være viktig for Posten at de er tilgjengelige i lokalmiljøet, sier Bakken.

Hos Posten tar de Bakkens utfordring på strak arm.

– Vi kan ikke på så kort tid realitetsvurdere hvorvidt Posten burde åpne en Post i butikk i området. Men jeg vil oversende forespørselen til de Post i butikk-ansvarlige for Oslo/Akershus, som vil foreta en vurdering av posttilbudet i området med bakgrunn i denne henvendelsen, sier Postens kommunikasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme, som lover å komme tilbake når vurderingen er foretatt.

Hva mener du? Trenger Korsvoll/Nordberg et bedre posttilbud? Si din mening på Nordreakerbudstikke.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse