ANNONSE
Annonse

Prat i vei

PRAT: Snakk i vei med god samvittighet

Når kvinner bruker tid sammen med andre kvinner blir vi mindre stresset. Les hvorfor her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2009 kl 12:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KVINNEGUIDEN.NO:

- Et kjent UCLA-studie viser at når kvinner bruker tid sammen med andre kvinner blir oxytocin utløst. Dette har en beroligende virkning og denne beroligende responsen forekommer ikke hos menn.

LES OGSÅ: Unngå stress og angst

- Tenk over vaner

Det forteller Life Coach Sigrid Stover Kjeldsen som har utviklet et helt nytt workshop-konsept, Makingsense.no.

I 2005 ledet hun nemlig i samarbeid med Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) et prosjekt om coaching og stress hvor de fant flere positive effekter av coaching for å redusere ens selv-oppfattet stressnivå. Denne workshopen er resultat av Stovers arbeid videre i dette området.

Kjeldsen har jobbet med stress i mange år og hun tror at et stressende liv kan takles ved å skru av "autopilot-modusen" i livet.

- Den eneste måten å ta kontroll over ditt liv er å starte med innsiden og tenke over egne vaner, bytte fra offermodus til seiersmodus, sier Kjeldsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bedre arbeidsmiljø nå

Minske stressnivået

Coach Kjeldsen forteller at de fleste av oss er fanget av vaner som ikke lenger gir oss noe bra og vi mangler evnen til å ta et steg tilbake og sepå hva som ikke fungerer eller hvordan man skal endre hverdagen til det bedre.

LES OGSÅ: Tren bort kontorfellen

Kjeldsen ønsker å vise enkle teknikker til travle kvinner for å hjelpe dem å takle stress og forandre sine liv.

- Det er ikke tingene som skjer med oss men våre reaksjoner til det som skjer som bestemmer hvordan vi er som mennesker. Jeg ønsker å gi stress mindre makt og kvinner de riktige instrumentene og perspektivet til å kontrollere sin respons til det som livet kaster mot dem.

Jeg tror at vi alle har makten til å designe våre liv på den måten vi ønsker at det skal være. Denne makten begynner derimot med lærdommen av hvordan våre tanker og følelser påvirker vår virkelighet. Med èn gang vi skjønner dette, er alt mulig, sier hun.

Les mer om kropp og sjel på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse