Presten mistet kjolen på sykkeltur: Har du sett prestekjolen til Kari?

Kari Veiteberg, her fotografert i prestekjolen for noen år tilbake, syklet fra Grefsen da arbeidsantrekket forsvant. FOTO: Kirkens Bymisjon / Nordre Aker Budstikke

– Den er dypt savnet. Jeg må låne prestekjole inntil videre, for jeg hadde bare én, forteller Kari Veiteberg – prest og kandidat til ny biskop i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.07.2017 kl 11:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Den svarte tøyveska heiv seg ut frå bagasjebrettet på sykkelen min uten at jeg merket det på strekningen Lofthus, videre til Disen, nedover Frenningsvei, nedover Grefsenveien, over Storo, nedover til byen og over Carl Berner, skriver prest Kari Leiteberg på egen facebookside.

Videre:

– I veska ligger en prestekjole – alba, altså hvit kjole og en grønn stola.

På besøk

Kari Veiteberg har fortsatt ikke fått igjen veska og prestekjolen, tirsdag formiddag, når lokalavisa ringer for å høre hvordan det går. Hun hadde vært på en jobb lenger nede i byen, og syklet opp i Grefsenåsen på besøk.

– Nei, veska er fortsatt borte, og prestekjolen er dypt savnet. Veska er vel snarere et nett, med skrift bibliotek på. Jeg har kun en prestekjole, så nå må jeg låne en annen inntil videre, forteller Veiteberg.

LES OGSÅ: Sognepresten ble overfalt og ranet på åpen gate

Sommerstengt

– Jeg har kontaktet de som lager nye prestekjoler, men det er foreløpig sommerstengt, forteller Veiteberg, som ikke var på jobb i Grefsen kirke den 22. juli, da veska forsvant på sykkeltur nedover fra Grefsen mot byen.

– Men jeg har jobbet der mange ganger, jeg har jo vært prest i 25 år. Blant annet har jeg hatt mange vielser i flotte Grefsen kirke, sier hun.

LES OGSÅ: Vi er en sånn raus familie - hos oss kan du gjøre hva du vil på hytta, nesten ...

Ny biskop?

Kari Veiteberg jobber for tiden i Kirkens Bymisjon, men hun er også innstilt som kandidat til ny biskop i Oslo.

– 24. august får vi vite hvilke tre av fem som går videre i prosessen, og 13. september hvem som blir ny biskop i Oslo, sier hun.

En annen av kandidatene er Sturla Stålsett fra Sagene.

Men altså - har du sett prestekjolen og veska/nettet til Kari, ta kontakt med Nordre Aker Budstikke eller Sagene Avis, eller ring Kari: tlf. 90930268.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse