Leica: Pris: 53.000 kroner

Leica M9

Det bør det i hvert fall være, prisen tatt i betraktning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2009 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KOSTBART: Er dette verdens beste kamera?

AKAM.NO: Leica har lansert to nye kameraer. Det ene er nyeste versjon i den kjente M-serien

M9. Det andre er en helt ny modell, X1, som retter seg mot entusiaster.

M9 er oppfølgeren til M8.2. Den vesentligte endringen fra forrige versjon er at kameraet nå har fullformatbirkke på 18 megapiksler, mens forgjengeren hadde en 10 megapiksler på en brikke med 1,33x crop-faktor.

Det er med andre ord vesentlig endring her. Ikke minst får man nå samme bildevinkel på objektivene sine, som det man hadde med analoge kameraer. Du skal kunne bruke omtrent alle M-objektiver som er laget siden 1954!

Her kan du lese om Leicas andre nyhet, entusiastmodellen X1

Retro hele veien

Selv om kameraet lanseres i 2009, så ikke forvent futuristisk design. Dette er retro hele veien. Funksjonelt, men mildt sagt konservativt.

Kamerahuset er som vanlig bygget som en panservogn, i magnesiumlegering, med messing i topp- og bunnplaten.

Likevel er ikke kameraet større enn ca 14 x 8 x 3,7cm uten objektiv. Dette bør være kanskje det minste digitale fullformatkameraet på markedet.

Kameraet har en 6,3cm (2,5 tommer) LCD-skjerm på baksiden. På et såpass stort kamera er det ikke mye, men det er lagt vekt på ergonomi framfor skjermstørrelse. M9 har også en optisk gjennomsiktssøker.

GUIDE: Slik fanger du øyeblikket

Forgjengeren hadde en pris på over 40 000 kroner da den kom. Med så høy pris tenkte vi at Leica sikkert klarte å få inn en fullformatbrikke uten drastiskt prisjustering. Men dessverre.

Skal du kjøpe deg en Leica M9 til veiledende pris, må du ut med 53 000 kroner. Hvis du ikke har optikk fra før, kommer dét i tillegg.

Les også: Akam tester objektiv til 130.000 kroner

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse