Prisen gikk opp 27 millioner på to år

Prisen for bygget i Kjelsåsveien mer enn doblet på to år. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Høsten 2013 ble dette bygget i Kjelsåsveien solgt for 25 millioner. Nå skal det selges igjen – for 52 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2015 kl 13:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Høsten 2013 ble bygget på Kjelsås i Oslo solgt for 25 millioner kroner gjennom megler Fortuna Eiendom AS. Nå er bygget igjen til salgs. Prisen har økt med 27 millioner på to år.

LES OGSÅ: Huset revet bort før visning - 2,4 millioner over takst

Doblet leien

– Prisen er er resultat av at dagens eier og selger har foretatt en oppgradering av eiendommens infrastruktur, samt pusset opp leiligheter ved leietakerutskiftninger. Ved forrige salg var leilighetene utleid til en underleie og dagens eier har i deres eierperiode langt på vei justert eiendommens leieinntekt til markedsleie, ifølge megler Petter W. Christensen i meglerfirmet Commercial Real Estate Norway AS, som svar på hvorfor bygget nå selges for mer enn det dobbelte.

Han fortsetter:

– Leilighetene har også en vesentlig verdi ved salg av enkeltenheter. Det er foretatt eksterne verdivurderinger fra boligmeglere hvor 26 leiligheter er verdivurdert til 52 millioner kroner.

– Slaktecase

– I tillegg kommer verdien av parkeringsplasser og næringsseksjon med tilhørende lager og uteareal. Eiendommens beliggenhet i kombinasjon med leilighetenes størrelser på rundt 25 kvadratmeter, gjør eiendommen attraktiv både som en utleieeiendom og som en såkalt slaktecase hvor man selger ut leilighetene enkeltvis, ifølge megleren, som legger til at boligmarkedet i Nordre Aker er svært godt.

Av prospektet på finn.no går det frem at gården fra 1965 i Kjelsåsveien, og hvor også Runes Minivarehus holder til i første etasje, i tillegg har 26 leiligheter. Årlig leieinntekt er 2.940.000 kroner, med bruttoareal 11.357 kvadratmeter, samlet i borettslaget Kjelsåsveien 130A.

Fortuna Eiendom, som solgte bygget for to år siden, har oppgitt at leieinntektene i 2013 var 1.643.000 kroner.

LES OGSÅ: Sliten enebolig ble solgt seks millioner over takst!

26 leiligheter

Eiendommen inneholder som nevnt totalt 26 leiligheter, fordelt på to leiligheter på cirka 55 kvadratmeter i 1. etasje og 24 leiligheter på cirka 25 kvadratmeter i 2. og 3. etasje.

Det går også frem at eiendommen skal være godt vedlikeholdt og vesentlig oppgradert i senere tid. Blant annet i 2014 ble utvendige trefasader pusset og malt, installert nye vinduer samt nye brann og lyddører. Oppganger og korridorer ble malt i 2014.

– Nye automatsikringer og nye elektriske ledninger inn til alle leilighetene i 2. og 3. etg. ble installert i 2015. Bunnledning under næringsdel ble skiftet i 2015, og bunnledninger fra bygget og ut i kommunalt anlegg ble byttet i 2010, står det også i salgsinformasjonen.

I tillegg skal leilighetene være løpende vedlikeholdt med jevnlig overflateoppgradering. Det er installert nye dusjkabinett i de fleste boenhetene og skiftet kjøkken ved behov.

LES OGSÅ: Disse områdene får bedre 4G-dekning

Det følger også med 10 parkeringsplasser på tomten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

At prisnivået i Nordre Aker er høyt, viser disse boligene som er solgt langt over takst i år:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse