Prix best på økologisk mat

Prix får skryt for sitt utvalg av økologisk mat.

-Av lavpriskjedene er Prix klart best på økologisk mat, sier Kersti Mathiassen, markedssjef i den økologiske fellesorganisasjonen Oikos.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2008 kl 10:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Prix - butikkene ligger langt foran sine lavpriskonkurrenter Rema 1000, Rimi, Kiwi, Joker, Spar Bunnpris og ICA Nær, både hva gjelder vareutvalg og gunstige priser, skriver Oikos i en pressemelding.

De er glade for utviklingen i Prix som gjør at forbrukerne også finner flere økovarer i lavprisbutikker, hvilket ofte er kundenes nærbutikker.

– Vi opplever at kunder sier de handler økologiske varer når de drar til store butikker for å gjøre sin helgehandel, men at de ikke finner økologiske varer i nærbutikken. I de fleste lavprisbutikkene er utvalget svært mangelfullt. Oikos forventer at disse butikkjedene vil vise at de tar miljøbevisste kunder mer på alvor og kraftig utvide sitt økovareutvalg.

-De beste butikkene i Norge på økologiske varer er NorgesGruppens Meny- og Ultra-butikker og Coops Mega- og Obs-butikker, sier Kersti Mathiassen. Bevisste forbrukere utfordres til å handle på disse butikkene. Her finner kundene normalt flere hundre forskjellige økologiske varer, hvilket gjør det lett for kundene å komponere gode økologiske måltider til frokost, lunsj og middag.

Både i Danmark, Sverige og Tyskland har lavprisbutikkjedene ofte et helt annen utvalg av økologiske mat enn tilsvarende butikker i Norge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse