Professoren og assistenten på Kjelsås

"Professoren og assistenten" hadde premiere søndag ettermiddag.

«Professoren og assistenten» hadde premiere søndag ettermiddag, og viste seg som en klovnete humorforestilling, noe publikum satte stor pris på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2008 kl 14:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Trikkehallen på Kjelsås var åsstedet for premieren på «Professoren og assistenten», en forestilling som handlet om å drite seg litt, og ha humor av seg selv.

Inspirert av fenomenet narsissisme og ekko har forestillingen oppstått. Her er det professoren som er en smule narsissistisk og mener alt handler og bør handle om han selv. Assistenten er hans ekko, og bekrefter alt professoren mener om seg selv.

Se og bli sett

- Alt begynte med en ramme, om å se og bli sett, forteller Torgunn Wold Platzack, som er assistenten i stykket.

For det er bare to skuespillere i forestillingen, hvor professoren spilles av Wilhelm Støylen.

Wilhelm og Torgunn har arbeidet sammen tidligere også, og samarbeidet har resultert i flere forestillinger.

- Alt har blitt til via improvisasjoner. Først begyntet stykket alvorlig med myten om Narcissus og Ecko. Vi ville vise at alle har jo en narsissist av en grad i seg. Men senere ble det egentlig til mer en klovne- og danseforestilling, forteller Wilhelm Støylen.

De forklarer at de har hatt det veldig moro med å forberede stykket, og selv med mange forandringer underveis er de fornøyd med sluttproduktet.

Responsen fra publikum har bekreftet dette.

- Vi har fått veldig bra tilbakemeldinger, og noe som er spesielt morsomt er når ungdommen kommer bort til oss og sier «Kult show ass». For det er jo ungdom og voksne vi spiller for, og det er fint å høre at det har funket, sier Støylen.

Prøvespilt for ungdom

Publikum spilte også en liten rolle under stykket, for skuespillerne valgte å inkludere publikum og spille med dem.

- Lyset falt flere ganger på publikum, for å inkludere de mer i stykket. Vi valgte dette for å gjøre stykket mer levende, forklarer Støylen.

Skuespillerne valgte å la oppsettet leve sitt eget liv, som resulterte i det publikum kunne se søndag.

- Ting har blitt litt til underveis, og det har egentlig bare vært morsomt å være en del av, forteller Wold Platzack.

De to har hatt prøveforestillinger for ungdommen i 8.klasse på Engebråten skole, og har tatt med tilbakemeldingene de fikk derfra.

- Det som var virkelig flott var at før vi kom til prøveforestillingen vår der, hadde klassen forberedt seg i form av å lære om Narcissus og Ecko uken før vi kom. De hadde hatt oppgaver og stiler, og stilte forberedt til å virkelig kunne forstå forestillingen vår. Det var veldig artig for oss, og det er jo ungdom og voksne vi spiller for, forteller Wilhelm Støylen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse