TEST: HTC Touch Pro 2

Proffest av de proffe

Store og gode taster.

Sjekk aksjekurser og Office-dokumenter på en fantastisk widescreen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2009 kl 10:30

AMOBIL.NO: Touch Pro 2 er HTCs proffeste telefon, noe som ikke sier så rent lite ettersom det kun er profftelefoner som pøses ut av HTC-fabrikkene.

Telefonen har fått en gigantisk trykkskjerm, et stort fulltastatur, alt av teknologier under panseret og et vell av proffunksjoner. I tillegg føles telefonen skikkelig solid.

Likevel er telefonen bare omtrent like stor som for eksempel Apples Iphone, men en god del tykkere og tyngre.

Tastaturet er blant de største på markedet, noe som gjør det enkelt å skrive e-post og tekstmeldinger i en fei.

Her finner du alle spesifikasjonene

Herlig skjerm

Skjermen måler hele 3,6 tommer, og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette gir et skarpt og detaljrikt bilde med god oversiktlighet.

Det meste styres ved hjelp av grensesnittet Touch Flo 3D, som gjør det enkelt å bruke tommelen i de fleste funksjonene i telefonen. Grensesnittet har blitt oppdatert, og det har nå blitt enklere å blant annet starte programmer, se i kalenderen og stille alarmklokken.

Operativsystemet Windows Mobile 6.1 fra Microsoft ligger i bunnen, og sørger for at Touch Pro 2 er en fullverdig smarttelefon inn til beinet.

GUIDE: Slik mestrer du Windows-mobilen din

Alt dette gjør at telefonen både er brukervennlig i de funksjonene du bruker til daglig, samtidig som den er svært avansert og har alle de mulighetene som selv de mest kresne kan ha behov for.

Teknologi opp til ørene

Touch Pro 2 har alt av teknologier du kan tenke deg å finne i en profftelefon.

GPS åpner for at du kan bruke telefonen til å blant annet finne frem på storbyferie, Wi-Fi sørger for at du kan surfe på nett i trådløse internettsoner, og de raskeste tilkoblingene til mobilnettene gjør at du fint kan bruke nettbanken og sjekke aksjekurser på campingplassen.

Telefonen er helt suveren til e-post og surfing. E-postmottakeren er avansert, og støtter HTML-e-post i tillegg til at du kan åpne PDF- og Office-dokumenter som er vedlagt.

Nettleseren er Opera Mobile 9.5, som gir en skikkelig god surfeopplevelse med enkel og oversiktlig navigasjon.

Les også: Slik er Opera Mobile 9.5

Støyavviser

Kalenderen, e-posten og kontaktlisten kan selvsagt også synkroniseres med proffløsningen Exchange.

Touch Pro 2 har også en innebygget konferansetelefon. Legger du telefonen på bordet med skjermen ned under en samtale, slår de to konferansehøyttalerne på baksiden seg på automatisk.

På baksiden er det også en mikrofon for støykansellering og en vanlig. Resultatet er god lydkvalitet som åpner for å at en tredjeperson får med seg møtet uten å være fysisk til stede.

På proffunksjoner er det ingen tvil - Touch Pro 2 er en svært god telefon til avansert bruk.

Feiler på multimedia

Touch Pro 2 er likevel ikke en telefon med bare sterke sider. Multimediadelen ser ut til å være laget på overtid, og virker halvferdig. Telefonen har likevel potensiale til å bli god på multimedia som avspilling av musikk og film, men da må du selv ta ut fingeren.

Mottaker for FM-radio er for eksempel innebygd i telefonen, men det finnes ingen programmer som støtter dette. Det må du laste ned selv.

Hodesettet som følger med har ikke særlig god lyd og sitter dårlig i ørene, og inngangen i telefonen er Mini-USB i stedet for standard 3,5 millimeters minijack.

I tillegg følger det ikke med noe minnekort, og telefonen har lite minneplass innebygget. Dermed må du handle inn overgang til vanlige hodesett og et minnekort før telefonen er noen dugbar MP3-spiller.

Touch Pro 2 er suveren til video, med tanke på den store skjermen.

Men den støtter ikke alle vanlige formater ut av esken, så du må enten installere programvare som gir bedre videostøtte eller finne deg i å konvertere filmene og TV-seriene på PC-en først før du sender de til mobilen.

Kameraet i telefonen er ikke noe for de som vil hobbyfotografere med mobilen. Bildene blir fargeløse og kornete, og egner seg ikke spesielt godt i fotoalbummet.

Suveren for målgruppen

HTC godt kunne lagt med en overgang til vanlige hodesett eller i beste fall installert en 3,5 millimeters standard hodesettutgang i Touch Pro 2.

Og når telefonen har så lite som 288 MB minnekapasitet for brukeren, bør det følge med et minnekort i pakken. Den koster faktisk 6000 kroner og oppover.

Men når Touch Pro 2 er så god på det den skal være god på, nemlig e-post, nettleser, kalender og andre proffunksjoner, er ikke fallhøyden så stor.

Touch Pro 2 er nemlig et godt kjøp for de som bruker telefonen mye i forretningssammenheng, og vil ha best mulig e-postleser, nettleser og andre proffunksjoner.

Alternativer

Dersom du ikke trenger fulltastatur på mobilen, men vil at den skal være like avansert, kan vi anbefale å se på HTC Touch Diamond 2 som koster halvannet tusen kroner mindre.

Vil du ha noe som er bedre på multimedia kan vi anbefale Nokia N97 som er en komplett underholdningsmobil med fulltastatur.

Her finner du testen av HTC Touch Diamond 2

Her finner du testen av Nokia N97

Les hele testen av HTC Touch Pro 2 på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon