Prosjekt i sluttfasen

Engasjerte i nærmiljøet: Leder av Helselaget Ullevål Seniorsenter, Ellen Rydningen, direktør Ullevål Stadion AS, Jack Hemmestad jr., sekretær Ullevål idrettslag, Bjørn Jensen og Leder av Aksjon Miljøgate, Hans Teisner er alle opptatt av et best mulig miljø, i byggefasen så vel som sluttresultatet. Foto: Tone Berild Kristiansen

Vital Eiendom er nå i sluttfasen av planarbeidet med utbygging på sletta rett nord for Ullevaal Stadion.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nytt på nytt: Slik vil det se ut på Ullevaal Stadion om noen år, hvis alt går etter planene. Foto: Vital Eiendom

Ullevål: - Nå ser vi endelig slutten på en lang prosess, sier Bjørn Jensen i Ullevål idrettslag. Han er svært positiv og gleder seg over at planarbeidene med ny Bergbane, som en del av utbyggingsprosjektet på Ullevålsletta, nå ser ut til å gå inn i sluttfasen.

Vital Forsikring ASA kjøpte eiendommen som ligger mellom Ullevaal Stadion, Ringveien og T-banen i 1998. På tomten står allerede 30 000 kvadratmeter næringsareal, det meste under stadiontribunene i nordre del av stadion.

- I 2000 utarbeidet Vital en reguleringsplan for resten av tomten, som først ble trukket på grunn av, blant annet, betydelig motstand i Oslo kommune, men ble godkjent i 2006.Vitals plan omfatter et hotell på cirka 140 rom, nye butikkareal, kontorareal, konferansesenter, ny idrettsbane for bandy og ballidrett med klubbhus, samt parkeringsanlegg under idrettsbanen. Til sammen vil det bli 640 parkeringsplasser, inklusive de som eksisterer i dag. Med unntak av 20 plasser for taxi, handikap-plasser, og noen P-plasser til bruk for idrettslaget, vil all overflateparkering bli borte, informerer direktøren for Ullevaal Stadion, Jack Hemmestad jr.

- I tillegg til planene utenfor stadion, jobber vi med planer om en opprusting av Coca Cola-svingen. Regulerinsplanen er allerede godkjent, men rammesøknad blir sendt inn først når Vital har gjennomført sin utbygging. Kunstgress og utvidelse av tribunekapasiteten til 30 500 tilskuere er blant det som blir diskutert, uttaler Jack Hemmestad jr.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse