- Prostituerte stjeler PIN-koder

Illustrasjonsfoto

Oslo politidistrikt har den siste tiden mottatt en rekke anmeldelser fra banker og privatpersoner etter at de har fått sine bankkonti tappet av prostituerte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2008 kl 13:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: En vanlig fremgangsmåte er at en prostituerte ser pin-koden ved uttak fra minibank.

Under besøket hos den prostituerte, tapper medhjelpere kundens kort. I en del tilfeller blir kortet uoppdaget lagt tilbake i kundens lomme/lommebok.

Politiet oppfordrer derfor publikum til å verne godt om sin pin-kode. Modusen synes å være særlig vanlig blant nigerianske prostituerte. Politiet etterforsker i disse dager en rekke slike saker.

Rundstjeles

Modusen bekreftes av STOP-prosjektet, som i løpet av sin prosjektperiode har fått informasjon om at prostituerte innen det nigerianske miljøet aktivt forsøker å se minibank-koden kunden taster inn i minibanken når de skal ta ut penger for å betale for seksuelle tjenester.

Kundene blir så frastjålet lommebok og mobiltelefon i forbindelse med sex-salget.

Disse forholdene blir sjelden anmeldt.

Menneskehandel

Gjennom Operasjon Benin har politiet avdekket et nettverk hvor kvinner og menn blir hentet i fra Nigeria, via Italia og Spania.

De personene som blir menneskehandlet får et gjeldsforhold til nettverket på ca. 50 000 Euro. Denne gjelden må betales før de er "fri" fra nettverket.

Denne gjeldsbyrden kan synes å være årsaken til at nigerianske prostituerte driver med denne typen kriminalitet, i tillegg til prostitusjonsvirksomheten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse