Pusset opp i påsken?

1185 tonn Markasøppel på fire år

dumper: Hva får noen til å tro at det er greit å dumpe søppel og annet skrot rett ut i naturen? FOTO: FOTO: Tom Sæland

I iveren etter å gjøre det fint hjemme og andre steder, så dumper noen bare søpla rett i Marka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2012 kl 16:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Noen synes det er helt greit å  kaste søppel og annet skrot rett ut i naturen. Haugen på bildet - sannsynligvis "gammelt gulv" - ble i påsken dumpet ved Hønefoten i Maridalen. Og Bymiljøetaten vil gjerne ha flere tips om Marka-avfall.

- Bymiljøetaten jobber for tiden på spreng med opprydding og fjerning av avfall, både det som har dukket opp etter vinteren og nytt avfall. Vi vil gjerne ha flere tips fra publikum om avfall som er lagt igjen i Marka - både i Nordmarka, Lillomarka og Østmarka, forteller kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten Anne Grete Nyrud.

Alle søppelvarianter

Hun forteller videre at på større parkeringsplasser legger folk igjen avfall i alle varianter, blant annet møbler, hvitevarer og planker. I tillegg til å rydde opp på p-plassene, rydder også Bymiljøetaten opp både i Marka, i parker og på badestrender.

- Badeplasser, ildsteder og oppholdssteder i Marka gis høyeste prioritet, og deretter tar vi det vi rekker på de større parkeringsplassene i Marka, sier Nyrud

1185 tonn søppel

Ifølge etaten varierer søppelmengden i marka etter hvordan sommeren er. I løpet av de siste fire årene har kommunen tømt hele 1185 tonn søppel fra Marka - også inkludert tømming av de ordinære søplekassene rundt omkring ved badeplasser, parkeringsplasser og lignende. Bymiljøetaten bruker store ressurser hvert år for at Marka skal være ren for søppel.

- Totalt for Marka så bruker vi rundt fem millioner på søppelfjerning og tømming. Etatens folk renplukker alle områdene i Marka hver vår. Etaten har egen søppelbil som også tømmer stativer i Marka og på parkeringsplassene. På alle badevannsområdene blir det plukket søppel hver dag hele sesongen, og etaten rydder opp alle ulovlige tømminger, forteller seksjonssjef Trond Enkerud.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse