Putt rommet i et skap

RYDDING: Produktsjef i Praktiske Møbler Skandiavia, Ivar Olsen, tilbyr et stort utvalg av senger som kan brettes inn i skapet. (Foto: Harald Nordbakken)

Har du lite plass, men behov for flere rom, er det bare å putte rommene inn i skapet

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

UNGT: Produsenten Clei har en egen serie for unge, med senger som både kan bli sofa og skap. (Foto: Clei)

Se bildet større

FORVANDLING: Dagligstue blir raskt soverom ved å hente sengen ut fra skapet. Her en løsning fra Clei. (Foto: Clei)

Se bildet større

LEKEROM: Lekestoler, lekebord og plass til alle yndlingslekene i RomiRoms lekerom. Som enkelt kan bli et skap og trilles vekk når lekingen er over. (Foto: RomiRom)

Se bildet større

ROMMET I BOKS: Skap deg et rom.

– Du bare åpner skuffen her sånn, bretter ut, og vips så har du en seng, demonstrerer produktsjef i "Praktiske Møbler Skandinavia", Ivar Olsen. Firmaet har solgt senger forkledd som skap i over ti år. Hybelkjøkken er et annet produkt som lenge har vært å få i skapform. Nå har det norske firmaet RomiRom tatt skapideen et hakk videre. De tilbyr skap som inneholder henholdsvis barnerom, enkelt- eller dobbelt soverom, datarom, lekerom eller kjøkken/kaféløsning.

– Konseptet er å kunne tilby smarte romløsninger på hjul. Rommene skal være komplette, plassbesparende og lett håndterlige, slik at de enkelt kan trilles frem ved behov, sier daglig leder Ann Karin Pedersen.

Ryddig

Hvem har vel ikke opplevd å åpne skapdøren, for å drukne i en haug av klær, regninger, sportsutstyr, leker og aviser? I skapene til "Rom-i-rom" er det nettopp meningen at innholdet skal brettes ut når skapet åpnes.

– Rommet skal inneholde det du måtte trenge. Sengerommet inneholder for eksempel både seng, hyller, nattbord, knagger og skjermbrett, forklarer Pedersen.

Ideen kom for noen år siden da gründer Mona Johansen var hjemme med tvillinger, og ville finne en flyttbar kontorløsning som kunne skjule alle rotete elementer når hun var ferdig med pc og papirer for dagen.

– Etter en god del snekring ble resultatet en pc-modul på hjul der ryddingen enkelt kunne gjøres ved å sette inn kontorstolen og lukke igjen modulen, forteller Johansen, som etter hvert utviklet flere moduler.

– Det viste seg at det ikke fantes noe tilsvarende på markedet, og Mona tok patent på idéen. Vi åpnet kontor i Norge i april i år, og for en måned siden åpnet vi showroom også i Beijing.

Ekstra plass

Med mangle single mennesker som bor trangt i byene, skulle behovet for ekstra rom absolutt være til stede.

– Vi selger mye til folk som bor trangt. Gjerne til folk i små leiligheter som trenger ekstraseng til gjestebruk, sier Olsen i "Praktiske Møbler".

– Pensjonister er også en stor kundegruppe. De vil ha seng til alle barnebarna når de kommer på besøk.

– Også for fraskilte foreldre er et barnerom på hjul en god løsning. Barna har sitt personlig rom som kan brettes ut ved behov, tillegger Pedersen.

– Skapløsningen har et stort potensiale. Vi har for eksempel fått forespørsel om vi ikke kan lage et skismørerom. Hobbyrom, syrom og barrom er andre idéer som har kommet opp. Vår visjon er hver mann, sitt rom, sier hun. Men et problem gjenstår fremdeles: Å finne ut hvor skapet skal stå.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse