Åpningsshow 2009

Quick start på Norway Cup

Så var den ukelange ballballetten i gang. Fotballyndlingenes inntogsmarsj på sletta innledet med et forrykende åpningsshow.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2009 kl 13:45

EKEBERG: I timene før avspark lot de fleste ball være ball, og lot seg villig underholde av et ganske så sammensatt lag på scenen.

Quickstart

Årets dansestjerner dro det hele i gang til et øredøvende brøl. Nesten så en skulle tro alle 30.000 deltakerne og halve Oslo hadde møtt fram.

- En ære å få være med å åpne Norway Cup, sier de fire travle guttene i Quick, før de går på.

De er fullbooket for lang tid framover og stortrives med all oppmerksomheten.

- Jeg fikk aldri komme til Ekebergsletta og spille fotball. Gærne trenere og oppmenn mente at fotball ikke var noe for meg. Desto større er seieren da jeg endelig skal få spille her, sier en giret "Dansken" i Yoga Fire.

Norway Cup-sangen

I og utenfor backstageteltet er det også et yrende liv. Store stjerner og kommende stjerner om hverandre. Kveldens yngste på scenen, er den mest rolige og avslappete.

- Jeg skulle lage nye låter til ny plate, og fikk lyst til å lage noe om denne fotballfesten. Sendte den inn og min låt ble plukket ut til å være årets "Norway Cup sang", forteller Linn Therese Solem (SE VIDEO)

som hadde tatt turen fra Sandefjord.

Utenfor teltet sitter enda ei ung dame som også er like rolig.

- Jeg skal være med på avslutningslåten sammen med alle de andre, og syns det er ordentlig moro å være med her, sier Nora Foss Al-Jabri.

Nora som er kjent fra Norske Talenter og ikke minst fra sin opptreden på Oprah Winfrey-showet «Talented Kids». Der åtte millioner fikk høre henne synge.

MJ Tribute

Lørdagskveldens program hadde mange godbiter. Her Erik og Kriss SE VIDEO

Hyllesten til Michael Jackson gikk som en rød tråd gjennom forestillingen. Her presentert ved noen av danserne:

SE VIDEO I

SE VIDEO II

Avslutningen

Med en lineup som inneholdt det meste av norske kjendiser og artister, var det stor spenning knyttet til det nye stjerneskuddet fra England, Ironik!

- Takk til et fantastisk publikum. Ble fullstendig overrasket over denne varme mottakelsen. Skal ikke bli lenge til neste gang, lover Ironik, eller James Charters som han heter. VIDEOINTERVJU

Ironik favner vidt i sin musikk, fra R&B, grime og pop til hip-hop. Har suksess om dagen med en single der han har fått med seg rapartisten Chipmunk og Sir Elton John på laget. SE VIDEO

Sola kom med åpningsfesten, og lover godt for fortsettelsen, når 1371 lag fra 51 forskjellige nasjoner skal i ilden.

Til sammen skal 30.000 deltakere spille 3810 kamper på over 60 forskjellige baner.

Til å holde styr på det hele er det 1200 frivillige på plass, og for å forevige arrangementet, har 700 journalister og fotografer meldt seg på.

Lykke til og måtte målene hagle inn!

Stlifull og flott avslutning med fullt både på og foran scenen. SE VIDEO

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon