Åpningsshow 2009: Quick start på Norway Cup

 

Så var den ukelange ballballetten i gang. Fotballyndlingenes inntogsmarsj på sletta innledet med et forrykende åpningsshow.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.07.2009 kl 13:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Linn Therese Solem

Se bildet større

Stella med låten "Go Getta" var en av de mange artistene som begeistret de mange tusen under åpningsshowet.

EKEBERG: I timene før avspark lot de fleste ball være ball, og lot seg villig underholde av et ganske så sammensatt lag på scenen.

Quickstart

Årets dansestjerner dro det hele i gang til et øredøvende brøl. Nesten så en skulle tro alle 30.000 deltakerne og halve Oslo hadde møtt fram.

- En ære å få være med å åpne Norway Cup, sier de fire travle guttene i Quick, før de går på.

De er fullbooket for lang tid framover og stortrives med all oppmerksomheten.

- Jeg fikk aldri komme til Ekebergsletta og spille fotball. Gærne trenere og oppmenn mente at fotball ikke var noe for meg. Desto større er seieren da jeg endelig skal få spille her, sier en giret "Dansken" i Yoga Fire.

Norway Cup-sangen

I og utenfor backstageteltet er det også et yrende liv. Store stjerner og kommende stjerner om hverandre. Kveldens yngste på scenen, er den mest rolige og avslappete.

- Jeg skulle lage nye låter til ny plate, og fikk lyst til å lage noe om denne fotballfesten. Sendte den inn og min låt ble plukket ut til å være årets "Norway Cup sang", forteller Linn Therese Solem (SE VIDEO)

som hadde tatt turen fra Sandefjord.

Utenfor teltet sitter enda ei ung dame som også er like rolig.

- Jeg skal være med på avslutningslåten sammen med alle de andre, og syns det er ordentlig moro å være med her, sier Nora Foss Al-Jabri.

Nora som er kjent fra Norske Talenter og ikke minst fra sin opptreden på Oprah Winfrey-showet «Talented Kids». Der åtte millioner fikk høre henne synge.

MJ Tribute

Lørdagskveldens program hadde mange godbiter. Her Erik og Kriss SE VIDEO

Hyllesten til Michael Jackson gikk som en rød tråd gjennom forestillingen. Her presentert ved noen av danserne:

SE VIDEO I

SE VIDEO II

Avslutningen

Med en lineup som inneholdt det meste av norske kjendiser og artister, var det stor spenning knyttet til det nye stjerneskuddet fra England, Ironik!

- Takk til et fantastisk publikum. Ble fullstendig overrasket over denne varme mottakelsen. Skal ikke bli lenge til neste gang, lover Ironik, eller James Charters som han heter. VIDEOINTERVJU

Ironik favner vidt i sin musikk, fra R&B, grime og pop til hip-hop. Har suksess om dagen med en single der han har fått med seg rapartisten Chipmunk og Sir Elton John på laget. SE VIDEO

Sola kom med åpningsfesten, og lover godt for fortsettelsen, når 1371 lag fra 51 forskjellige nasjoner skal i ilden.

Til sammen skal 30.000 deltakere spille 3810 kamper på over 60 forskjellige baner.

Til å holde styr på det hele er det 1200 frivillige på plass, og for å forevige arrangementet, har 700 journalister og fotografer meldt seg på.

Lykke til og måtte målene hagle inn!

Stlifull og flott avslutning med fullt både på og foran scenen. SE VIDEO

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse