Ra-Is (17) trenger et hjem

Ra-Is er 17 år, fra Thailand, og er utvekslingsstudent på Oslo katedralskole i år. FOTO: AFS

Han har kommet fra Thailand for å gå på skole i Norge i ett år. Men foreløpig står 17-åringen uten et hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2017 kl 16:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Nå søker AFS Norge Internasjonal Utveksling en vertsfamilie i Oslo!

– Vi er en ideel organisasjon som jobber med utveksling og interkulturelle læringsopplevelser, sier programassistent Silje Berg Rødal. Videre informerer AFS:

Den 18. august landet 128 utvekslingselever fra hele verden på Gardermoen. Ungdommene skal bli kjent med norsk kultur fra innsiden ved å være elever på videregående skole og bo i norske vertsfamilier. De er 16-18 år gamle, og har tatt det utradisjonelle og modige valget å søke seg som utvekslingselever i Norge. I året som kommer skal de bo i norske vertsfamilier og gå på videregående skole i sine nærområder.

Mangler vertsfamilier

Noen av utvekslingselevene som kom er plassert i midlertidige velkomstfamilier, og AFS er derfor fortsatt interessert i å komme i kontakt med familier som vil gjøre hverdagen mer spesiell det neste året.

En av elevene bor i Oslo og har siden august gått på Oslo Katedralskole hvor han trives godt.

Han er 17 år, fra Thailand og heter Ra-Is. Han har allerede begynt å lære seg norsk, og forstå den norske kulturen og få venner. Derfor håper han at han skal få bli i Oslo resten av året, og er på utkikk etter noen som har en ekstra seng og hjerterom som vil dele hverdagen sin med han.

Annerledes vær og mat

AFS har intervjuet 17 år gamle Ra-Is om hva hvordan norgesoppholdet har vært så langt.

– Hvorfor ville du komme til Norge?

– Norge er et veldig bra land, og jeg ville oppleve et land jeg ikke har vært i før!

– Hvilke forventninger har du for året i Norge?

– Jeg håper at jeg vil lære norsk, at jeg får mange nye venner og at jeg får oppleve alt det fine Norge har.

– Hvordan trives du på skolen?

– Jeg liker skolen veldig mye. Vennene mine her er veldig hyggelig og vennlig. Jeg får hjelp når jeg ikke forstår noe og jeg har alltid noen å være sammen med.

– Hva liker du å gjøre på fritiden her i Norge?

– Jeg liker å være med vennene mine. Jeg er også veldig glad i å spille fotball, tennis og basketball. Jeg er også glad i musikk og spiller både piano og gitar.

– Har du begynt å lære norsk?

– Ja jeg har lært meg litt, men ikke så veldig mye.

– Hva er de største forskjellene mellom Thailand og Norge?

– De største forskjellene er været, måten å leve på og maten. Ting er mye friere her.

– Hvordan har den første måneden i Norge vært?

– Den har vært veldig fin. Jeg har allerede fått venner og begynt å bli en del av den norske kulturen. Jeg elsker å være her i Norge.

Ikke perfekt

– Man trenger slett ikke være perfekt for å være vertsfamilie. Det viktigste vi ser etter er en åpen dør, en ekstra seng og motivasjon til å inkludere en ung utvekslingselev som familiemedlem for et år, sier Silje Berg Rødal.

– Man er med og skaper minner for livet, og hverdagen blir litt mer spennende enn den ellers hadde vært, legger hun til.

Totalt har AFS seks elever i velkomstfamilier rundt om i landet, så om det er noen som sitter inne med en liten tanke på at de kanskje har plass og muligheten, kan de ta kontakt på epost: info@afs.no eller ring 21649623 for mer informasjon.

Trenger flere hjem

Også utvekslingsorganisasjonen Youth For Understanding (YFU) etterlyser spontane familier med «hjerterom og husrom» som kan ta imot en gutt fra Tyskland, slik vi skrev i forrige uke.

Du kan lese mer om familier i Nordre Aker som har åpnet hjemmene sine for utvekslingsstudenter, her.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse