Test: Asus G71G: Rå skjerm for gamere

Modellen er med i en serie som heter "Republic of Gamers"

Denne "Pimp My Ride"-maskinen fra Asus er skreddersydd for gamere, men trenger et kraftigere skjermkort.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2009 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tastaturet er solid og touchpaden behagelig.

Se bildet større

Skjermkortet skuffer.

Se bildet større

En maskin med ung profil.

Se bildet større

RÅ: Skjermen er knallbra. Den er lyssterk, har god innsynsvinkel både horisontalt og vertikalt, og viser farger på en veldig livlig måte.

HARDWARE.NO: G71G heter maskinen som ifølge Asus skal gjøre kål på alt som finnes av høyoppløste spillmonstre.

Asus prøver med G71G å appellere til de som spiller mye. Modellen er med i en serie som heter "Republic of Gamers" og har et veldig ungdommelig design.

Med fokus på underholdning og spilling skal maskinen konkurrere mot andre bærbare datamaskiner vi har testet som for eksempel MSI GX720, Multicom Kunshan M860 og Toshiba Qosmio X300.

Les også:

Test: MSI GX720 - Tastaturkatastrofe

http://www.hardware.no/artikler/multicom_kunshan_m860/53697" target="_new">Test: Multicom Kunshan M860 - En råtass

http://www.hardware.no/artikler/toshiba_qosmio_x300/67442" target="_new">Test: Toshiba Qosmio X300 - En real kraftplugg

Duger til spill

Med unntak av et litt haltende minne, yter maskinen helt greit. Den store mengden "bragware" (selvpromoterende tilleggsprogrammer) som er forhåndsinstallert skaper treg oppstart og får maskinen til å lugge mye unødvendig under bruk.

Den kan fås i kraftigere konfigurasjoner enn den vi testet, men da vil den selvsagt også koste mer. Den duger godt i spill, men vil ikke kunne yte skjermen full rettferdighet i de nyere spillene.

Det er mye positivt å trekke fram ved Asus G71G. Den har en av de beste skjermene vi har brukt på en bærbar PC, som har høy oppløsning, er veldig lyssterk og har gode farger.

Tastaturet er solid, touchpaden behagelig, og ingen av knappene bråker nevneverdig. Konstruksjonen til maskinen er veldig solid, og vi sitter igjen med et godt helhetsinntrykk.

Trengere kraftigere skjermkort

Av de mest irriterende aspektene ved maskinen finner vi valget av skjermkort. GTX-versjonen hadde sikkert kostet litt mer, men ville gitt mer for pengene.

Vi synes Asus kunne satt inn et litt kraftigere skjermkort som for eksempel det samme som Toshiba har i sin http://www.hardware.no/artikler/toshiba_qosmio_x300/67442" target="_new">Qosmio X300.

Vi synes det er rart at de ikke har gått for den kraftigste grafikkløsningen tilgjengelig når de først har bestemt seg for å lage en såpass dyr maskin.

Den dårlige batteritiden er nok også en turn-off for mange. Museknappene er for harde, og det kan bli litt vel mye lys og gimmick i kabinettet. OLED-skjermen er ikke veldig nyttig for eksempel, men litt kul å vise frem.

Mye riktig

Asus har gjort mye rett med G71G, og det er tydelig at de har prøvd å skape en rendyrket spillmaskin, og tilbehør som sekk og spillmus kan være praktisk for noen, mens det kan være en fordyrende unødvendighet for andre.

Prisen på ca. 15500 kroner kan til en viss grad forsvares. Dersom man er ute etter en kraftig, solid maskin med stilig design og god skjerm er man nesten nødt til å vurdere G71G.

Les hele testen av Asus G71G på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse