Rammeplan med syv fagområder

I forrige uke ble barnehagedagen arrangert for tredje år på rad – i år var fokus på den nye rammeplanen.

Tekst:

Publisert:

Sammen med barnehageloven, er "Rammeplanen" (i kraft fra 01.08.2006) et viktig verktøy for alle barnehager i Norge.

Syv fagområder skal vektlegges. Det er kropp, bevegelse og helse - kommunikasjon, språk og tekst - etikk, religion og filosofi - antall, rom og form - kunst, kultur og kreativitet - natur, miljø og teknikk - og nærmiljø og samfunn.

- Både Kardemommeby og brannvern/førstehjelp er temaer som favner alle de syv fagområdene. Det er jo ikke bare selve Kardemommebyen som er laget rundt temaet. Blant annet har barna har hatt Kardemomme-utkledningsdag, laget egen Kardemommelov, snakket mye om vennskap, etikk og empati, og selvfølgelig sunget sangene og hørt på musikken, sier styrer i Myrertoppen Barnehage på Kjelsås, Carolina Lindgren.

- Og da det brant i tårnhuset til Tobias, passet det bra å linke det opp mot temaet om brannvern og førstehjelp, forteller Lindgren.

Barnehagen har brukt hele to uker på intensivkurs med brannvern og førstehjelp.

- Barna er engasjerte. I tillegg til diverse brannøvelser, har ungene også laget eget kart over barnehagen med nødutganger. De har "krøpet under røyken" – hvor vi brukte et teppe, og forsøkt å finne utganger i blinde, forteller Lindgren.

- Ungene har sammen med de voksne også arrangert "liksom-ulykker" ute i naturen, for å få testet ut førstehjelpskunnskapen. Vår erfaring er at mye viktig lærdom har gått inn hos barna, sier Lindgren.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!