Rammeplan med syv fagområder

I forrige uke ble barnehagedagen arrangert for tredje år på rad – i år var fokus på den nye rammeplanen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sammen med barnehageloven, er "Rammeplanen" (i kraft fra 01.08.2006) et viktig verktøy for alle barnehager i Norge.

Syv fagområder skal vektlegges. Det er kropp, bevegelse og helse - kommunikasjon, språk og tekst - etikk, religion og filosofi - antall, rom og form - kunst, kultur og kreativitet - natur, miljø og teknikk - og nærmiljø og samfunn.

- Både Kardemommeby og brannvern/førstehjelp er temaer som favner alle de syv fagområdene. Det er jo ikke bare selve Kardemommebyen som er laget rundt temaet. Blant annet har barna har hatt Kardemomme-utkledningsdag, laget egen Kardemommelov, snakket mye om vennskap, etikk og empati, og selvfølgelig sunget sangene og hørt på musikken, sier styrer i Myrertoppen Barnehage på Kjelsås, Carolina Lindgren.

- Og da det brant i tårnhuset til Tobias, passet det bra å linke det opp mot temaet om brannvern og førstehjelp, forteller Lindgren.

Barnehagen har brukt hele to uker på intensivkurs med brannvern og førstehjelp.

- Barna er engasjerte. I tillegg til diverse brannøvelser, har ungene også laget eget kart over barnehagen med nødutganger. De har "krøpet under røyken" – hvor vi brukte et teppe, og forsøkt å finne utganger i blinde, forteller Lindgren.

- Ungene har sammen med de voksne også arrangert "liksom-ulykker" ute i naturen, for å få testet ut førstehjelpskunnskapen. Vår erfaring er at mye viktig lærdom har gått inn hos barna, sier Lindgren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse