Ber Oslos hundeeiere om å protestere: Raser mot båndtvang hele året

VIL PROTESTERE: Jon G. Olsen, styreleder i NKK region Oslo/Akershus, oppfordrer alle hundeeiere i Oslo om å protestere per mail til Friluftsetaten.

Jon G. Olsen, styreleder i NKK region Oslo/Akershus, oppfordrer alle hundeeiere i Oslo om å protestere per mail til Friluftsetaten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2008 kl 13:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Oslo kommune vil at det skal være strengere for hunder i Oslo enn i resten av Norge.

OSLO: - Det er underlig dette her. I ett år har vi i Norsk Kennel Klubb skrytt av Oslo, og sagt at Oslo er den beste byen i landet for hundeeiere, takket være de ti dressurområdene vi har fått. Forslaget som nå foreligger vil endre den situasjonen fullstendig, sier Jon G.Olsen.

Rar politisk prosess

Olsen er ikke bare skeptisk til innholdet i forslaget, men også den politiske prosessen.

- Det er snakk om endringer som vil forringe livskvaliteten til både hunder og hundeeiere i Oslo. Dette er en stor sak for alle med hund i denne byen. Jeg synes det er mystisk at saken håndteres gjennom delegasjon til byrådet, og således er unntatt normal politisk behandling, fortsetter Olsen.

Han forstår rett og slett ikke agendaen bak dette forslaget.

Bestrider lovligheten

I likhet med Majorstuen Vel, stiller NKK store spørsmålstegn ved dokumentasjonen som skal begrunne et så omfattende inngrep mot hundeeiernes frihet i Oslo. Det er ikke bare lokallaget av NKK som engasjerer seg.

- NKK vil bestride lovligheten av en slik forskrift som pålegger båndtvang hele året dersom den blir vedtatt, sier Espen Engh, administrerende direktør i klubben som representerer alle hunderaser i Norge.

Feil medisin

De som har et ansvarsbevisst hundehold skaper ikke problemer, det er de få uansvarlige som skaper problemer, mener Jon G.Olsen.

- Sannsynligheten for at de ikke vil rette seg etter et slikt forbud er stor. Hundehold reguleres allerede gjennom hundeloven, som sier at alle skal ha kontroll på hunden sin. Og den sier vi skal være særlig aktpågivende med barn i nærheten. Med andre ord mener vi hunder i grøntområder og parker i en by allerede er godt regulert. De som ikke er opptatt av å ha kontroll på hunden i dag vil neppe bli påvirket av et eget regelverk i Oslo. Dermed rammes bare dem som har et godt hundehold. Dette rammer livskvaliteten til både dyr og mennesker.

Riktig å protestere

NKK organiserer alle med hund i Oslo. Og ber nå sine medlemmer om å sende mail til Friluftsetaten med kopi til NKK. Dersom mange sender sin mening kan det bidra positivt, mener Olsen. Han forventer at Friluftsetaten innkaller NKK til ett eller flere møter før noe vedtak fattes.

- Vi hadde en svært god dialog under etableringen av de ti friområdene. Jeg mener vi bør fortsette dialogen nå, avslutter en kampklar Jon G Olsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse