Test: Tomtom XL IQ Routes Edition: Raskere enn vanlig GPS

Nederst til venstre viser filvelgeren hvilke felt du kan ligge i.

Tomtom XL IQ Routes Edition har verken håndfri eller fotoboksvarsling. Men den er rå på det viktigste, nemlig navigasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Denne ruten er den raskeste på akkurat denne tiden av døgnet.

Se bildet større

Tomtom XL IQ Routes Edition

Se bildet større

RASK: Denne får deg fra A til B raskere enn vanlige GPS-er.

AMOBIL.NO: IQ Routes Edition er det oppgraderte versjonen av Tomtom Xl og den har fått funksjoner som tidligere har vært forbeholdt toppmodellene fra produsenten.

Filvelger, Map Share og IQ Routes er funksjoner man raskt setter stor pris på.

Filvelgeren gjør at GPS-en sier ifra hvilket felt du bør velge, både ved hjelp av stemme og illustrasjon på skjermen. Dette fungerer helt utmerket, og forhindrer unødvendig mange eller sene filskiftinger når du er på ukjente motorveier.

Les også: Nå får Tomtom One IQ Routes

Ruter basert på klokkeslett

Map Share gjør kartene mer oppdaterte enn om du kun oppdaterer GPS-en på vanlig måte inntil fire ganger i året.

Funksjonen åpner nemlig for at du kan motta oppdateringer som kommer fra andre brukere, og dele forandringer på veinettet der du ferdes med andre som bruker Map Share.

Så langt er det registrert 6,6 millioner endringer gjennom Map Share.

IQ Routes sørger for at GPS-ene velger de rutene som er best i praksis. Tomtom gjør nemlig målinger på hvor lang tid brukerne bruker på å kjøre på forskjellige veistrekninger på forskjellige tidspunkt på døgnet.

Dermed velger GPS-en gjerne en helt annen rute når du kjører til jobb på en mandags morgen i rushtrafikken i forhold til på søndagskvelden når veiene ligger øde og forlatt.

Guide: GPS-en din kan gå ut på dato

Best på basic

Tomtom XL IQ Routes Edition er en ganske høyt priset GPS til å både mangle håndfri, minnekortinngang, FM-sender og fotoboksvarsling. Dette kan du få ved å velge en Mio-GPS til bare litt over halvparten av prisen du betaler for XL.

Det XL imidlertid er bedre på enn sine konkurrenter, er selve navigasjonen.

Med filvelgingsfunksjonen er det enkelt å vite hvilket kjørefelt du skal velge, Map Share sørger for at kartene er mer oppdaterte enn hos konkurrentene og IQ Routes sørger for at GPS-en velger raskere ruter dynamisk etter hvilken tid på døgnet det er.

Disse funksjonene gjør det faktisk betydelig enklere og raskere å navigere med den nye XL enn andre GPS-er, og den er absolutt verdt de ekstra pengene.

Vi mener XL gir den beste navigasjonsløsningen på markedet til prisen.

Mulige alternatiiv

Dersom du i tillegg vil ha bedre navigering i tunneler, mottak av trafikkmeldinger, enda mer detaljerte kart og flere multimediafunksjoner kan du ta en titt på Tomtom Go930 som koster omtrent en full tank mer enn XL.

Her finner du vår test av Tomtom Go930

Les hele testen av Tomtom XL IQ Routes Edition på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse