ANNONSE
Annonse

Refleks redder liv

REFLEKS-FIN FAMILIE: Hanne og Fernando Moreno Christiansen, sørger for at både de selv og barna Alba, Luna og Leo bruker refleksvester i høstmørket. Foto: PRIVAT

Idag er det den internasjonale refleksdagen. Familien Moreno Christiansen på Grefsen, bruker refleksvest når de skal på tur i høstmørket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2016 kl 11:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: De fleste veier på Kjelsås og Grefsen har gatebelysning. Men du trenger likevel refleks. De fleste fotgjengerulykker skjer nemlig i byene.

Ifølge Trygg Trafikk er du først synlig på 25-30 meters hold uten refleks, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, noe som kan være forskjellen på liv og død.

Derfor bruker familien Moreno Christiansen refleks når de beveger seg ute i høstmørket.
– Vi har flere refleksvester liggende hjemme, så det er alltid én tilgjengelig ved behov. Barna sliter de fort ut, så de blir fort forbruksvare. Vestene er en rimelig livsforsikring, fastslår Hanne og Fernando Moreno Christiansen.

KLAR OPPFORDRING: - Bruk refleks, det redder liv, sier Philip Reiler i Specsavers. På den internasjonal refleksdagen 20. oktober, får alle som kommer innom Specsavers på Sandaker Senteret en refleksvest, så langt lageret rekket. Foto: PRIVAT

De bor på Grefsen med barna Alba, Luna og Leo.

– I høstmørket oppstår det fort farlige situasjoner hvis folk ikke bruker refleks. Mange slurver med refleksbruk, og derfor ønsker vi å bidra til å sette søkelys på viktigheten av å bli sett i trafikken. Vi har god kompetanse på å hjelpe mennesker med å se best mulig, men det er jo like viktig å bli sett, sier Philip Reiler, som er informasjonsansvarlig i Specsavers og bosatt på Grefsen.

Nordre Aker Budstikke fulgte Philips reise til Tanzania for gi befolkningen bedre syn. Du kan lese om hans oplevelser og reisebetraktninger her.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse