Reise: Svømme med barracudaer

SJEF: Turguide Javier Bardales gir instruksjoner.

Cancun er mest kjent for strandliv og all inclusive-hoteller. Men i mangrovesumpen bak hotellene lever alligatorer og i vannet svømmer barracudaer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KJEMPEGJEDDA: På Great Maya Reef utenfor Cancun kan man oppleve barracudaer på nært hold.

- Hvis dere ser en barracuda, så bare svøm rolig. Dere må ikke prøve å dykke ned til den, sier turguiden vår Javier Bardales. Langs Riviera Maya ved Cancun på Yucatán-halvøya i Mexico kan man oppleve barracudaer på nært hold: Nærmere bestemt på Great Maya Reef, verdens lengste korallrev etter Great Barrier Reef utenfor kysten av Australia. I Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon kan man blant annet lese om barracudaen at den, "lever av fisk, men angriper også badende mennesker, hester og lignende". "Barracudaene biter stykker av offeret sitt med sine sylskarpe tenner."

- Dere trenger ikke være redde for barracudaen. Den vil ikke angripe dere, så lenge den ikke føler seg truet, sier Javier. Vi stoler på Javier, og får se barracudaer. De troner som konger blant alle de fargerike fiskene og på korallrevet. Vannet er krystallklart og sikten er så god at man ikke trenger dykkersertifikat og oksygenflasker for å kunne oppleve store deler av Great Maya Reef. Det holder å snorkle.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse