Kaker, allsang og Frp-angrep: Reiulf og kameratene

Ap-veteranen Reiulf Steen ga sine politiske betraktninger for en engasjert tilskuerskare på Kjelsås. Foto: Anders Jørstad

Kaker, allsang og Frp-angrep sto på agendaen under Reiulf Steens besøk hos Kjelsås Arbeiderparti forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2008 kl 14:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dommerklubbe og sangbok, to viktige ingredienser under lokalmøtene til Kjelsås Ap.

Se bildet større

Ap-veteranen Reiulf Steen ga sine politiske betraktninger for en engasjert tilskuerskare på Kjelsås. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: I kjent stil var det allsang fra sangboken "Syng i arbeid og fest" som innledet møtet i Trikkehallen. Og "Syng høyt kamerater" var kampsangen som bokstavelig talt fylte møterommet med det samme – både fra yngre struper som trengte sangboken, til de eldste veteranene som tydelig demonstrerte at teksten på side 153 var noe de kunne utenat.

Erfaringens mann

Reiulf Steen innledet så med å takke for invitasjonen fra Florin Olsen, lederen av Kjelsås lokallag på 50-tallet. Videre presiserte han at Florin ikke hadde spurt ham om å komme, men sagt at han skulle komme.

Etter morsomhetene serverte den tidligere ministeren og partiformannen politiske betraktninger fra et langt politisk liv. Valgkampen i USA var første stoppested. En nasjon som roper høyt om frihetsprinsippet, men som samtidig huser 47 millioner mennesker uten helseforsikring, er et stort paradoks ettersom mange opplever utrygghet, mener Steen.

Deretter dro han over til hjemlige trakter.

– Jeg har er en lei tendens til å ikke huske navn på personer jeg ikke liker. Rimi-Hagen eller hva det er han nå heter, er en av dem. Han forteller åpenlyst i media at han gir pengestøtte til Fremskrittspartiet, og dette kan kanskje bli den mest lønnsomme investeringen han foretar seg, sa en retorisk Steen.

Ingen Frp-kode

Deretter var det Fremskrittspartiet sin tur. Men i motsetning til partikollegene, trenger ikke Steen å lete etter symptomene på Frp-koden.

– Fremskrittspartiet er et radikalt parti på høyre side av politikken. Valget vi står overfor neste år, blir et valg mellom bevaring av den velferdsstaten Arbeiderpartiet har bygd opp, eller en rasering med Fremskrittspartiet i regjering. Det står mellom et velferdssamfunn eller et nytt klassesamfunn, mener Steen.

Teknologisamfunnet kom Ap-veteranen også innom da han avslutningsvis holdt fram mobiltelefonen.

– Om ikke mange år har denne erstattet tv-nyhetene. Mitt kjære lille barnebarn Mia, har stilt meg spørsmålet: Du bestefar, hvordan klarte du før i tiden å holde kontakt med vennene dine uten SMS?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse