Rekdal begynner på ryddejobben

Les den nye ryktespalta til dittOslo.no. Her rapporterer vi om mulige overganger i oslofotballen!

FOTO: FOTO: Privat

Les den nye ryktespalta til dittOslo.no. Her rapporterer vi om mulige overganger i oslofotballen!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2013 kl 22:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: FOTO: Marius Kaniewski

I sommer gir dittOslo.no deg overgangsrykter rundt fotballspillere i de ulike osloklubbene, spillere fra Oslo, eller spillere som har vært markante i oslofotballen tidligere.

Her vil vi ta for oss både bekreftede og ubekreftede overganger i inn- og utland, men selvfølgelig med vekt på spillere som har tilknytning til Oslo. Vi i dittOslo.no understreker at det her blir lagt ut rykter, og ikke nødvendigvis overganger som blir gjennomført.

Vi tar mer enn gjerne imot tips om spillere som er på vei til nye klubber, enten det gjelder 2. divisjon, 3. divisjon, Toppserien, Tippeligaen, Adeccoligaen. Eller hvis det gjelder spillere i utlandet med fortid eller framtid i Oslo. Tips kan sendes til nett@dittoslo.no.

Oppgi gjerne hvor du har hørt eller sett om den mulige overgangen. Ryktene blir oppdatert med jevne mellomrom i hele sommer, helt fram til overgangsvinduet stenger i august.

Vi ser fram til en spennende overgangssommer i byen vår!

26. juni:

Kjetil Rekdal forbereder en opprydning i spillerstallen i Vålerenga. I forrige utgave av Bohemen Live bekreftet Rekdal at flere spillere skal inn i troppen i sommer, samtidig som flere også er på vei ut.

Svensk-irakiske Imad Khalili (26) er nå på prøvespill i Vålerenga, meldes det fra Enga-miljøet på Twitter. Khalili har spilt én landskamp for Irak, kan brukes i angrep og på venstrevingen, og har scoret fem ganger på ti kamper for det svenske elitelaget Norrköping denne sesongen.

En spiller som muligens forsvinner fra VIF er Shola Akinyemi (19). Den unge midtstopperen har vært på prøvespill hos 2. divisjonsklubben Drøbak/Frogn den siste tida. Etter det dittOslo.no vet er det ikke snakk om et utlån av Akinyemi, men snarere en permanent overgang.

SE OGSÅ: Vålerenga videre i cupen

En spiller som nøt stor tillit fra «Reka» under romsdalingens forrige periode som Vålerenga-trener var Tobias Grahn (33). Ti år etter at han forlot Valle er ikke den karismatiske svensken på vei tilbake, men snarere ønsket som spillende trener i 2. divisjonsklubben Kristianstad i hjemlandet. Dette skriver bold.dk. Grahn spiller for tiden for Brønshøj i dansk 1. divisjon. 

I Tyskland har Liban Abdi spilt sin andre treningskamp for FC Kaiserslautern. Ifølge nettstedet liga-zwei.de gjorde stovnergutten en god figur også denne gangen. Kantspilleren gjorde forabeidet til 2-0-scoringen i ett oppgjør som endte med 7-1-seier. 24-åringen fikk spille 69 minutter for Kaiserslautern.

Abdi, som har fortid i yngre årsklasser både hos Vålerenga og Skeid, svekket på ingen måte sjansen til å få kontrakt med klubben fra 2. Bundesliga.

24. juni:

Vålerenga og FC København er enige om prisen osloklubben må betale for å sikre seg Christian Grindheim (30) på permanent overgang. Dette ifølge den danske avisen BT.

Den samme avisen hevder at Enga kan få problemer med å innfri lønnskravet til Grindheim, og mener haugesunderen enten må gå kraftig ned i lønn, eller at FC København går med på å betale deler av lønna til midtbanemotoren. Årets VIF-kaptein får nemlig betydelig bedre betalt for jobben i FCK.

Alt tyder samtidig på at Vålerengas andre leiesoldat fra den danske toppklubben, Mos Abdellaoue (24), returnerer til København når leieavtalen løper ut 30. juni. Allerede i mai gjorde trener Kjetil Rekdal det klart at Mos blir altfor dyr å kjøpe fri. Spissen har tre år igjen av avtalen med København.

Håvard Nielsen (19) fra Oppsal har uttalt til TV 2 at han regner et klubbskifte som sannsynlig nå i sommer. Den tidligere Vålerenga-juvelen imponerte i EM-sluttspillet for U21-landslag der han var med å spille Norge fram til bronsemedaljer.

Etter overgangen til Red Bull Salzburg i Østerrike har Nielsen fått mindre spilletid enn det han mener er nødvendig for å utvikle seg videre. Derfor er unggutten åpen for å bli lånt ut eller solgt.

En annen oslogutt som gjorde sakene sine bra i U21-EM var Harmeet Singh (22). Midtbaneprofilen fra Furuset har hatt det vanskelig med å komme på laget i sin første tid som utenlandsproff i nederlandske Feyenoord.

En eventuell retur til Vålerenga og Norge er likevel helt uaktuelt for Singh. -Jeg ser framover, ikke bakover. Jeg er ferdig med norsk fotball, har 22-åringen fastslått overfor TV 2.

Norsk-somaliske Liban Abdi (24), som er oppvokst på Stovner, sto for fire mål og fire målgivende pasninger på 16 kamper for Olhanense i Portugal forrige sesong. En skade ødela store deler av våren for Abdi. Han fikk heller ikke fikk lønn de siste månedene og har skilt lag med portugiserne.

24-åringen er for tida på prøvespill hos tyske Kaiserslautern. Abdi spilte en omgang og scoret et mål da klubben fra 2. bundesliga vant hele 12-0 i sommerens første treningskamp. Kaiserslautern, som nylig sikret seg A-landslagets Ruben Yttergård Jenssen, har ennå ikke meldt om de ønsker å gi kontraktsløse Abdi en avtale.

Den tidligere Lyn-juvelen John Obi Mikel (26) ser ut til å ville gi seg i Chelsea. Hos de blå fra London har han blant annet vunnet mesterligaen, europaligaen, Premier League og FA-cupen siden han reiste fra Norge.

Nigerianeren ønsker seg angivelig til tyrkiske Galatasaray. - Jeg har spilt lenge for Chelsea, og nå er det på tide for meg å dra, siteres Mikel på hos den tyrkiske avisen Sabah.

SJEKK OGSÅ:

Les flere sportsnyheter her

Her kan du lese alt om Vålerenga

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse