Rekkehus- priser til værs

Det måtte du ut med for å sikre deg dette enderekkehuset på Gaustad. Foto: Ida Scmidt Nygaard

Kun 2300 kroner per kvadratmeter skilte prisene på eneboliger og rekkehus i Oslo i mars. I Sognsvannsveien fikk et rekkehus på 127 kvadratmeter en takst på 5,2 millioner.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Gaustad: Nå koster ikke en enebolig stort mer enn en delt bolig. Mens en kvadratmeter enebolig i hovedstaden kostet i snitt 32 300 kroner i mars, måtte man i samme måned ut med 30 000 kroner per kvadratmeter for delt bolig.

De siste tolv månedene har prisveksten på delte boliger her i landet vært på hele 19,6 prosent. Det er 3,3 prosent høyere enn prisøkningen på eneboliger.

- I februar-mars steg prisene for eneboliger i Oslo med én prosent. Delte boliger hadde en økning på to prosent, forteller Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund til Nordre Aker Budstikke.

Søndag og mandag var det visning på et ende-rekkehus i Sognsvannsveien på Gaustad. Det 127 kvadratmeter store huset har en takst på 5 200 000 kroner. Det gir en kvadratmeterpris på nesten 41 000 kroner - altså 11 000 kroner over gjennomsnittet i byen.

- For tre år siden gikk det et hus her for 4,9 millioner, og det var ikke et ende-rekkehus, sier seniormegler Per-Ivar Minde i Aktiv.

Han forklarer den høye taksten slik:

- Det er dyrt å kjøpe i dette området, og det er fordi det er så lite til salgs her. Dessuten har Gaustad kort vei til marka, det er barnevennlig og nære Rikshospitalet. Man får en følelse av å være på landet, men likevel i Oslo.

Men det er imidlertid leilighetene som er vinnerne over tid. Prisene har skutt i været med hele 386 prosent siden bunnivået i 1992.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse