Rekord med klimasatsing

Besøkende må bruke støvler for å holde seg tørre på beina. Foto: Anniken Montoya Eikseth

Teknisk Museum på Kjelsås gikk årsskiftet i møte med en formidabel publikumsrekord og en nyåpnet, fullspekket klimautstilling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2008 kl 15:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: «Klima X» er et unikt, internasjonalt utstillingskonsept som skal bidra til kunnskap om klimaet med fokus på klimaendringene. Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk Museum mener at aktuelle utstillinger trekker publikum.

– «Klima X» er absolutt en utstilling som henvender seg til alle.

Rettet mot skoleelever

Utstillingen har som mål å bringe frem fakta om det som skjer med klimaet. Klima X viser til teknologiutviklingen som årsak til klimautfordringene, men også hvordan teknologiutviklingen kan bidra til løsninger.

Elever fra grunnskoler og videregående skoler tilbys undervisningsopplegg i utstillingen, skriver Teknisk Museum på sine nettsider. Utstillingslokalet er 400 kvm, og gulvet er dekket med vann. Barn trasker rundt i vannet og leker med fjernstyrte båter. I utstillingen kan du nemlig reise med fjernstyrte båter for å besøke klimavitner blant annet i Kina, på Grønland, i USA og Nepal.

Nysgjerrige

Bak en stand står det med stor tekst «Klimaet endrer seg». Ved siden av standen står Håvard Tangen i gule støvler.

– Jeg opplever at publikum er veldig nysgjerrige på utstillingen, uansett alder. Barna liker de radiostyrte båtene, mens faktatekstene som går rundt hele utstillingen er nok mest interessant for de voksne.

Statsminister Jens Stoltenberg og fredsprisvinner Rajendra K. Pachauri fra FNs klimapanel åpnet utstillingen 11. desember i fjor. Det ventes over 350 000 besøkende totalt til «Klima X».

Kathrine Daniloff håper at året 2008 vil trekke flere besøkende, og at Teknisk Museum vil slå publikumsrekorden fra i fjor.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse