Rektor er på vei til Kina

Rektor Inge Jan Henjesand er onsdag på vei til Kina, BI skal samarbeide med kinesisk toppuniversitet. FOTO: HANDELSHØYSKOLEN BI

BI skal samarbeide med ett av Kinas toppuniversiteter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2017 kl 07:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Handelshøyskolen BI vil styrke sin internasjonale posisjon, og inngår avtale om utdanningssamarbeid med Tsinghua University i Beijing. Dette er et av Kinas fremste universiteter, som ligger høyt på internasjonale rangeringer, fra pressemelding fra Handelshøyskolen BI.

Sterkere posisjon i Kina

– Det er svært gledelig at norsk utdanning får en enda sterkere posisjon i Kina. Vi er stolte over samarbeidet vi nå har fått til med vår nye samarbeidspartner Tsinghua University. Sammen har vi laget et unikt studietilbud som skal bidra til at kinesiske teknologientreprenører og næringslivsledere får utviklet innovative forretningsmodeller for det globale markedet, sier rektor Inge Jan Henjesand.

Dette skal være et unikt studietilbud som skal bidra til at kinesiske teknologientreprenører og næringslivsledere får utviklet innovative forretningsmodeller for det globale markedet.

Lang samarbeidserfaring

– BI har lang erfaring med utdanning i Kina. Som en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner vektlegger vi forsknings- og undervisningssamarbeid sterkt. Utviklingen av et felles utdanningsprogram med høy internasjonal standard er nødvendig for å konkurrere blant de beste, sier Henjesand.

18 måneders studie

Deltakere er ledere og gründere i disse bedriftene. Ved hjelp av fagkrefter fra både BI og Tsinghua og mentorer fra lokalt næringsliv skal de tilegne seg kunnskap og ferdigheter for å redusere inkuberingstiden for sine bedrifter, og få praktisk støtte i kommersialisering og utviklingen av forretningsmodeller.

Studiet vil gå over 18 måneder, og består av to til fem toppledere fra rundt ti bedrifter.

Her kan du lese mer om saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse