Rektor fikk et tilbud hun ikke kunne si nei til

Kathrine Larsen forlater rektorstolen på Kringsjå til fordel for en helt ny skole på Vollebekk. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kringsjå-rektor Kathrine Larsen forlater skolen i skogkanten for å starte opp en helt ny skole på østkanten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2017 kl 16:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Nylig kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at ti osloskoler, blant dem grunnskolen Kringsjå, søker nye rektorer.

På Kringsjå er nå rektor Kathrine Larsen snart klar for å takke for seg. Hun har vært rektor der siden 2013, i fast stilling siden august 2014.

Larsen har lang fartstid i Osloskolen. Hun var lærer på Godlia skole (i bydel Østensjø) i perioden 1997-2005. Fra 2005-2013 arbeidet hun på Bogstad skole (i bydel Vestre Aker), først tre år som kontaktlærer, før hun i skoleåret 2008-2009 ble inspektør og deretter assisterende rektor i 2010.

Skal lede ny skole

– Nå skal jeg starte en ny skole i Bjerke bydel – Vollebekk skole (1.-10. trinn). Det er en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Larsen, og forteller at hun opprinnelig er fra østkanten.

– Så Oslo øst ligger mitt hjerte nært.

Men det er ikke med lett hjerte at hun nå forlater sjefsstolen på Kringsjå.

VI-skole på Kringsjå

Se bildet større

Kathrine Larsen og Elisabeth Gjesti, rektor på Elverhøy, da nybygget åpnet i fjor høst. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg har likt meg utrolig godt på Kringsjå skole. Det er en fantastisk nærmiljøskole med gode ressurser blant elevene, foreldrene og ikke minst i hele personalet, sier hun.

Larsen beskriver tiden på Kringsjå som en flott reise. Hun er stolt over å ha vært med å bygge en solid «VI-skole» med elevene i fokus.

– Vi har etablert og utviklet et godt «skole-hjem»-samarbeid. FAU har vært inkluderende og ønsket åpen dialog med skolen. Det er en viktig forutsetning for å lage en samlende og god skole for barna i vårt nærområde, sier hun.

LES OGSÅ: I fjor flyttet spesialskolen Elverhøy inn i et helt nytt bygg på Kringsjå, og de to skolene ble tvillingskoler

Levende skolebygg

Se bildet større

Kathrine Larsen sammen med ordfører Marianne Borgen under åpningen av Superkuben høsten 2016, der Kringsjå og Elverhøy blir tvillingskoler. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Også samarbeidet mellom skole og AKS fungerer godt.

– Vi er en samlet personalgruppe med mye humør og latter, samtidig som vi er dedikerte til samfunnsoppdraget vårt. Vi har inkludert nærmiljøets organisasjoner – frivillige og profesjonelle – i skolens hverdag. Vi har kveldsutleie og tilbyr varierte aktiviteter fra gymgrupper til sjakk og treskjæring til filoin. Skolebygget er levende fra morgen til sene kveldstimer, fortsetter rektoren.

LES OGSÅ: Her stopper ikke bilene for elevene på vei til Kringsjå skole

Gode resultater

Denne satsingen har også gitt faglige resultater.

– Vi har hatt en jevn stigning de siste årene. I 2016 toppet vi resultatene på nasjonale prøver for 5. trinn og det er svært gledelig. Vi kommer godt ut av skolebidragsindikatormålingen også som ble publisert nylig.

IKT i skolen har vært et satsningsområde under Larsen som rektor.

– I dag har elevene 1-1 løsning på alle trinn (3. trinn får rundt vinterferien). 1.-5. har læringsbrett (iPads), mens 6. og 7. har bærbare pc-er. Vi ser at dette er et spennende og motiverende løft. Vi følger spent med på læringsutviklingen, men ser allerede nå at elevene produserer mer når de får digital støtte. Læring er hardt arbeid, sier hun.

Stolt skole

Larsen mener Kringsjå skole er en stolt og god skole som fortsatt vil arbeide hardt for å skape et trygt og inkluderende læringsmiljø for alle elevene.

– Jeg er stolt over arbeidet vi har gjort i min tid og tenker at ny rektor vil ta over en god skole med fantastisk flotte elever! Framtiden på Kringsjå er spennende. På neste års førstetrinnslister (skoleåret 2017/18) er 40 prosent av elevene barn med adresser knyttet til studentbyene. Dette beriker mangfoldet ved skolen og gjør at Kringsjå skole deler mange av utfordringene Osloskolen har. Vi ser for oss at andelen vil øke i framtiden når studentbyen på Sogn er ferdig utbygd, sier Larsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse