12 elever får ikke plass: Rektor glemte å si fra at skolen er full

Morellbakken skole - per i dag full fra høsten 2018, på 8. trinn. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– En glipp, sier rektor Siv Lande ved Morellbakken skole, og beklager.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2018 kl 14:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: 12 elever ved inntaksområdet til Morellbakken skole får ikke plass på 8. trinn fra høsten.

– Dette gjelder 12 elever, 11 går i dag ved Disen skole, og en går på Kjelsås. Alle bor i samme området og har istedet fått vedtak med skoleplass ved Årvoll skole. Vedtaksbrevet mottok alle 16. april. Morellbakken skole som er nærskolen til alle disse barna, har ikke fulgt standard prosedyre for varsling i slike saker, sier moren Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med.

Hun fortsetter:

– Forhåndsvarsel er ikke sendt ut slik det skulle vært gjort i god tid, dermed har ikke disse barna fått muligheten til å søke andre skoler. Vi mener det er urimelig at en slik feil fra rektor ved Morellbakken skal få så store konsekvenser for barna. I tillegg fører dette til at barna ikke får fortsette på sin nærskole, i sitt lokalmiljø sammen med sine venner.

Rektor beklager

Rektor Siv Lande ved Morellbakken skole opplyser at høstens 8. trinn er smekkfullt, slik det ser ut per i dag.

Se bildet større

Siv Lande, rektor på Morellbakken skole. FOTO: KARL A. KJELSTRUP

– Det stemmer at skolen ikke sendte ut forhåndsvarsel til disse 12 elevene. En glipp, og noe vi beklager veldig. Skolen har plass til 132 elever på høstens 8. trinn, 144 elever bor i vårt inntaksområde. Det er 12 for mye. Da er regelen at de som bor lengst unna skolen, må få skoleplass annet sted, det er nærskolens oppgave. Årvoll skole er etter det vi har undersøkt, den nærmeste skolen som har plass til disse 12 elevene, sier hun.

Men det kan skje endringer til høsten.

– Erfaringen viser jo at noen elever har søkt andre skoler, som kanskje KG (Kristelig Gymnasium, journ.anm.) og andre private ungdomsskoler. Men det kan man jo ikke vite før man får beskjed om det, sier rektor videre.

– Vi håper jo virkelig at dette løser seg, og vi er i tett dialog med Engebråten skole, som vi så langt har fått tilbakemelding om at også er full fra høsten. Det er et stort kull, høstens 8. trinn, legger rektor til.

LES OGSÅ: Morellbakken-elevene ble fratatt telefonene og nektet friminutt. Det var det en god grunn for

Engebråten

Se bildet større

Marit Sesseng, rektor på Engebråten skole. FOTO: KARL A. KJELSTRUP

Rektor ved Engebråten skole bekrefter til Nordre Aker Budstikke mandag morgen, at også Engebråten er fulltegnet for høsten.

– Ja, skolen er full fra høsten for 8. trinn. Men alle som hører til oss får plass, skriver rektor Marit Sesseng i en e-post til lokalavisa.

LES OGSÅ: Populær Engebråten-lærer fikk prestisjetung mattepris

Jobber videre med saken

Moren til den kommende 8. klassingen som ikke har fått plass på Morellbakken skole, forteller videre at foreldrene til barna dette gjelder på ingen måte har tenkt til å la saken ligge.

– Vi ønsker nå å gå videre med saken, og gå i dialog med både Utdanningsetaten og nærskolene, for å finne en god skoleløsning for barna våre. Vi kommer ikke til å sitte stille og vente på at det kanskje skal bli ledige plasser ved for eksempel Morellbakken eller Engebråten til høsten.

Av hensyn til barna det gjelder ønsker hun ikke å stå frem med navn i Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse