ANNONSE
Annonse

Stures første reisebrev

Rektoren tok med finværet!

Sture Vang fra Kjelsås seiler Skandinavia - fredag mønstret Grefsenmannskapet på. Nordreakerbudstikke.no følger turen med reisebrev fra Sture.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2009 kl 14:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Stures reisebrev:

«Sverige er noe mer enn Strømstad og Vestkusten - heldigvis, det er konklusjonen etter Grefsenfolkets besøk på Edvarda II i pinsehelgen.»

«Grefsenmannskapet møtte opp i Tøreboda fredag kveld etter en togtur fra Oslo via Gøteborg. Skippern hadde akkurat kommet i havn for dagen etter å ha gjennomført første etappe på Gøta kanal alene. Det ble 19 sluser oppover denne dagen og like mange broer, tror jeg. Alt gikk helt smertefritt takket være godvillig hjelp fra slusevakter og andre båter i samme konvoi. Det var deilig å komme i gang etter å ha ligget i havn i Mariestad i 2 døgn pga. uvær. Det blåste forferdelig - liten storm (25 m/s for dem som skjønner det).»

LES OGSÅ: Sture seiler Skandinavia

Fra uvær til godvær«Det nye mannskapet tok med seg finværet. Makan til start på pinsehelgen har vi ikke opplevd. Rundt 25 grader og sol og stille. Vi tøffet av gårde på kanalen i det beste været vi kunne tenke oss.»

Karlsborg

«Målet denne dagen var Karlsborg, hvor Vättern står for tur. Vi stoppet imidlertid i Forsvik, en times gange fra Karlsborg. Dette var et nydelig lite sted hvor vi var vitne til at cruisebåten Wilhem Tahm kom. Den ble møtte av lokale svenske og norske (utvandrere) som sang bibelske sanger og ønsket lykke på reisen. Vi besøkte også et skipsbyggeri hvor de hadde holdt på i 12 år å bygge en kopi av hjuldamperen Norvald, en kjent skute som hadde gått ned på Vättern for over 100 år siden. Meget spesielt og interessant.

Vi overnattet i Karlsborg. Byen ligger vakkert til ved Vättern og har bla. en svær festing som i dag benyttes av det svenske forsvaret. Etter en lang spasertur her, disket vi opp med middag i båten. Ved siden av var det dans på brygga med gamle kjente melodier fra 1970-80 årene.»

Vättern

«Søndag morgen kl. 9 la vi av gårde over Vättern. Nok en flott dag og vi fikk også opp seilet litt før vi ankommer Vadstena midt på dagen. Dette er en perle. Byen har et gigantisk slott midt i sentrum, og hvor gjestehavna er nærmeste nabo. Slottet er bygget av Gustav Wasa. I tillegg er det en stor klosterkirke med en praktfull beliggenhet til Vättern og med diverse boliger, museum og urtehager.»

«Vadstena er en liten by, 7000 fastboende, men om sommeren er den overfylt. Det kommer folk fra spesielt Tyskland og Danmark samt Sverige. Noen nordmenn kommer også, men ikke så svært mange. Stedet har en hyggelig atomsfære, vakker bebyggelse og hyggelige mennesker. Gode restauranter er det også, noe vi også måtte prøve. Om ettermiddagen ble det avslapping i 25 varmegrader i parkområdet like der båten lå, litt trening og bading for rektor på Maridalen skole ble det også.

Stedet kan anbefales på det sterkeste, og for så vidt også hele området rundt Vättern med storslåtte bondegårder og herskapshus.»

Noen må jobbe!

«Hovedinntrykket fra pinsebesøket fra Grefsen er at de har hatt en fantastisk helg. De har hatt ferie, slappet av nytt flott natur og flotte farger (for det er det nå - grønne skoger og marker, blomstrende trær og marker).

Jeg tror de gjerne skulle vært med litt til, invitasjonen er gitt, men de må visst jobbe!!!!

Sture»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse