ANNONSE
Annonse

Rimelig klassiker

COCO: Det vakte oppsikt da Coco Chanel brakte falske perler inn i motebildet. Her fra filmen "Coco før Chanel". (Foto: Filmweb)

Takket være Coco Chanel kan du møte moten med billig kopivare.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

— Coco Chanel begynte med noe som var uhørt på den tiden, nemlig å blande ekte og uekte smykker. På Cocos tid var de uekte perlene noe man bare brukte om man ikke hadde råd til noe bedre, sier moteekspert i Henne.no, Kjersti Staarvik.

Elegant stil

Ikke minst takket være høstens to nye filmer "Coco før Chanel" og "Coco Chanel & Igor Stravinsky", er perlekjedet tilbake motebildet. Og smykkene kan, som på Cocos tid, gjerne være rimelige.

— De klassiske store perlekjedene i Chanel-stilen kan godt bare koste en femtilapp, sier Staarvik.

Coco Chanel er kjent for å ha gått foran for en enkel, men likevel elegant stil, og for å ha innført herreelementer i damegarderoben. "Den lille sorte" er uløselig knyttet til Chanel.

Over den lille sorte bærer man selvfølgelig hvite perler.

— Både den lille sorte og Chanel-drakten har perlekjede som klassisk tilbehør. Coco selv brukte gjerne lange kjeder som rakk helt ned til livet, og surret ofte kjedet flere ganger rundt halsen, forteller Staarvik.

Alt er lov

Hun anbefaler å finne sin egen måte å trekke perlene inn i antrekket på.

— Hvis du bruker perler på en konform måte, som å ta en perle i hvert øre, eller et perlekjede utenpå en høyhalset genser, kan stilen fort bli prektig og kjedelig. Finn heller din egen variant der du blander gammelt og nytt, billig og dyrt, anbefaler hun.

Alt fra mormors gamle skatter til rimelige varianter fra kleskjedene er lov.

— Miks for eksempel perlene med jeans og skinnjakke. Eller om du vil ha en sikker vinner til julebordet: Gå for pumps, perler og den lille sorte, tipser hun.

Investerer du i noen rimelige perler nå, kan du beholde dem ut sesongen. Investerer du i ekte perler, har du dem til evig tid.

— Perlekjedet vil være hot i hvert fall til og med nyttårsaften. Men invester gjerne i ekte vare. Perler vil aldri gå helt av moten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse