TEST: Nokia 5630 Xpressmusic

Rimelig musikksjef

TESTET: Nokia 5630 Xpressmusic

Med 5630 Xpressmusic gjør Nokia mye riktig, men feiler på noen punkter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

AMOBIL.NO: Dette er finnenes seneste musikkflaggskip, Nokia 5630 Xpressmusic. Musikk er naturlig nok viktig når du har kjøpt deg 5630 Xpressmusic. Derfor har telefonen egne knapper på siden til å styre musikken.

Du slipper altså å rote deg inn i menyene når du vil høre på neste sang eller pause musikken.

Når det gjelder lyden skuffer 5630 heller ikke. Lydbildet er både godt og dybderikt. Musikkspilleren har basisinstillingene som blant annet gjentakelse, tilfeldig avspilling, lydutjevner og spillelister.

Det eneste vi har å utsette på musikkdelen, er at volumjusteringen har litt få hakk, slik at du i noen situasjoner blir tvunget til å velge mellom litt for høy eller litt for lav lyd.

5630 har også innebygd FM-radio, for deg som vil følge med på nyheter mens du er på farten.

Les også: Nytt musikkflaggskip fra Nokia

GUIDE: Beskytt hørselen din

Irriterende SMS

Telefonen har gode taster og er god å holde i. Men klemmer du rundt telefonen, vil du raskt høre små knirkelyder i plastikken. Ved vanlig bruk er dette imidlertid ikke veldig sjenerende.

Skjermen har en helt standard oppløsning for denne type telefoner, og fungerer godt til å vise bilder.

Vi er imidlertid ikke fornøyde med telefonens SMS-funksjon. Nokia har nemlig oppdatert T9-ordlisten med mange nye ord. Dette er vel og bra, men noe har gått galt et sted på veien.

Mange av de vanligste ordene er umulig å finne i ordlisten, noe som betyr at du må skrive de inn selv første gangen. Dette er en tidkrevende prosess.

Les også: Musikktelefonen som rocker

Snarvei til kontakter

Ellers er menyene både logiske og oversiktlige. Vi liker spesielt godt den nye ventemodusen hvis du får snarveier direkte til de kontaktene du bruker mest.

5630 er en smarttelefon, og har i teorien alt en måtte ønske seg av en avansert telefon til rundt to tusen kroner. Du kan laste ned og installere en rekke ekstraprogrammer på telefonen. I tillegg kan du kjøre programmene i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting.

Batteritiden til 5630 er litt under hva vi forventet, og du må finne deg i å lade mobilen hver tredje dag ved normal bruk.

Lyden ved samtaler er vi svært fornøyd med, og samtalepartnere hadde heller ingenting å utsette på lyden.

Se bilder av Nokia 5630 Xpressmusic her

Her finner du alle produktdetaljene

Dårlig kamera

Telefonen har et kamera som kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Dessverre er ikke kameraet spesielt godt, og bildene du tar blir som regel kornete og uklare i de fleste omgivelser.

I mørket aktiviseres blitsen, men dessverre blir bildene såpass kornete også her, at de stort sett kun duger som MMS-bilder.

Detaljnivået i bildene er også for lavt til at vi kan si oss fornøyde. Her er det tydelig at Nokia har nedprioritert optikken, muligens for å presse telefonens pris ned.

Les også: Dette er markedets beste kameramobil

Verdt prisen?

Spørsmålet da, er om du får nok for pengene når du kjøper Nokia 5630 Xpressmusic. Svaret er nja.

Er du primært ute etter en telefon som kan gi deg en god musikkopplevelse og lar deg installere egne programmer, så er 5630 et godt valg. Men skriver du mye SMS og liker å ta bilder, anbefaler vi at du ser deg om etter noe annet.

Er det musikk og SMS-skriving som er det viktigste for deg, bør du ta en titt på Sony Ericssons musikktelefon W890i eller Nokias 5310 Xpressmusic. Sistnevnte telefon er også mange hundrelapper billigere enn 5630.

Er det viktig for deg å ha en smarttelefon, anbefaler vi Nokias 6220. Denne er kjapp, og har i tillegg godt kamera.

Les hele anmeldelsen av Nokia 5630 Xpressmusic på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon