Ring, så sender Ruter ruteheftene

FOTO: RUTER

De trykte ruteheftene forsvinner. – Et idiotisk og lite publikumsvennlig påfunn!, kommenterer leser. Men Ruter vil gjerne hjelpe til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2016 kl 20:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/NORDRE AKER: For noen dager siden, skrev Nordre Aker Budstikke om at Ruter nå dropper det trykte ruteheftet.

Fra 13. juni vil det ikke lenger være mulig å få tak i de trykte ruteheftene.

– Ruteheftene har vært en trofast informasjonskilde i mange år, men nå er tiden moden for å la andre kanaler overta, sa Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Ruter skrev videre i pressemelding at fordelen med ruteinformasjon på ruter.no og RuteReise-appen, er at informasjonen alltid er oppdatert med de siste endringene. Rutetabellene får samtidig en ansiktsløftning med nytt utseende, større skrift og et format tilpasset A4-utskrift, slik at de lettere kan skrives ut for de som ønsker det.

– Vi er samtidig veldig opptatt av at alle fortsatt skal ha mulighet til å skaffe informasjon om når bussen, trikken, båten eller T-banen går. Derfor tilbyr vi flere ulike måter å skaffe ruteinformasjon på, slik at kundene kan velge den løsningen som passer dem best, sa også Johansen.

LES OGSÅ: Nabooppgjøret - med mange gule kort!

Kan skrives ut

– De som ikke ønsker å bruke de digitale kanalene, og ikke har mulighet til å skrive ut selv, kan henvende seg til kundesentrene våre og få hjelp til å skrive ut rutetabeller der.

Likevel har det kommet flere reaksjoner på at det nå er slutt for ruteheftene, på Nordre Aker Budstikkes Facebook-side:

– Idiotisk påfunn!

– Jeg hører med blant de eldre, og jeg har både PC og printer men jeg skal vel ikke være nødt til dra rundt med en bunke A4-ark i vesken? Bare fordi Ruter synes at "alle" kan gjøre den jobben selv, eller evt. dra ned til byen for å få ruteabellene printet ut hos f.eks. Trafikanten?

Det fryktes nå lengre køer hos Ruter.

– Et idiotisk påfunn, det er lite publikumsvennlig og er dårlig service overfor Ruters reisende. Bare for å spare en krone eller to. På T-banen får vi ikke "alltid oppdatert" informasjon, og på den stasjonen jeg sogner til, er det ikke en eneste rutetabell på perrongen. Så vi er helt avhengige av å rutetabell med oss.

Sender de hjem

Nå svarer Ruter på kritikken.

– Vi har stor forståelse for at ruteheftene kommer til å bli savnet av mange og har derfor lagt opp til flere ulike løsninger for å få tak i rutetidene. Hvis kundene ikke ønsker å skrive ut selv, eller komme til et av kundesentrene våre, kan de ringe oss på 177, så sender vi rutetabellene de ønsker i posten. Vi hjelper gjerne til, sier samme Johansen i Ruter.

Sparer to millioner

– Vi ønsker selvfølgelig å ta vare på kundegruppen som fortsatt ønsker rutetabellene på papir, og mener de nye tabellene, som er mer lettlest og har mer relevant informasjon, er et godt alternativ. Fordelen for mange som bor, spesielt sentralt i Oslo, er jo også at kollektivtilbudet er så høyfrekvent at man i stadig mindre grad har behov for rutetabeller.

Ruter sparer rundt to millioner kroner i året på å slutte å trykke ruteheftene.

LES OGSÅ: En spesiell stein midt inne i skauen

Sparer miljøet

– Dette er penger som vi isteden vil bruke på å gjøre kollektivtilbudet bedre. Det som er enda hyggeligere er at vi sparer miljøet ved å ikke trykke og distribuere 110 tonn papir i året, sier Johansen og viser til at svært mange av de trykte ruteheftene havner i søpla på holdeplassen eller på bussen etter en gangs bruk.

– Vi mener derfor det er mer fornuftig å utvikle gode digitale løsninger, samtidig som vi ivaretar gode universelle løsninger for dem som fortsatt ønsker rutetabellene på papir, ifølge Johansen.

Det skal være rutetabeller på holdeplassene, i tillegg til sanntidsinformasjonen på stasjonene som har dette.

– Dessverre er disse utsatt for en del hærverk eller forsvinner av andre grunner. Vi har 4000 holdeplasser i Oslo og Akershus og hvis det mangler rutetabeller på noen holdeplasser er det fint kunder våre gir beskjed til oss om dette, slik at vi får hengt opp nye, avslutter Johansen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse