Rock 'n' roll med russebuss-seier

Vinnerne av Årets russebuss har sleiken på plass.

Diner: Klassisk 50-tallsinteriør på Rockefellas - før russefeiringen startet. Etter fire uker er den mer sliten. Foto: Privat

Sleiken strutter ikke som tidlig i mai. Men guttene på «Rockefellas» kan juble seg ut av russefeiringen. De har nemlig «Årets russebuss» 2013.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.05.2013 kl 00:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fifty's diner: Malt som en amerikansk diner fra femtitallet, med rutegulv, røde stoler og lettkledde damer.

Se bildet større

Henrik Tessem Kolsaker, representant for 28 glade gutter fra i hovedsak Oslo Handelsgym og Nordstrand vgs., men med «stabile innslag fra Persbråten, Ullern og Elvebakken», tar imot beviset på at dittOslos lesere likte 50-tallsstilen deres. Her med sleik ala «Grease», som har innsett at russetiden er over. FOTO: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

OSLO: Med fem kvelder i ringen på Tryvann, to på Lillehammer, og utallige rullende kilometer over hele byen, kan bussjef Henrik Tessem og resten av russeguttene på «Rockefellas 2013» se tilbake på en innholdsrik russefeiring.

At den nå er over gjør egentlig ikke så mye, innrømmer Tessem Kolsaker, og hoster.

Kjepper i hjulene

For russefeiring tar på.

- Det nok litt blandete følelser. Det er mange som syns det er deilig at det er over.

Men når det har gått noen uker og alle har sovet ut, vil nok lengselen etter rulling og gode venner komme. Det har vært en opplevelse for livet.

Bussen har trolig fått testet fjæringene denne våren (også). Litt sliten ser den ut, etter fire uker som rullende festlokale.

Ekstra leit var det også at et dekk ble kuttet opp 15. mai. Umotivert hærverk som ikke er moro, forteller Kolsaker.

Likevel er Merzedes-Benz-bussen fra 1983, som i 2013 har rullet som russebuss for sjuende gang, som en ungdom å regne sammenliknet med konseptet de 1994-fødte russeguttene valgte.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

«Bryll, buicks'n bitches»

29 russebusser var nominert til «Årets russebuss 2013», og da stemmelokalene på dittOslo.no stengte søndag var det tett i teten. Men på toppen tronet «Rockefellas». For øvrig samme gjeng som vant avisens dekknavnkåring med «Faderullan» i vinter.

«Bussen tar med folk og røvere tilbake til 50-tallets storhetstid da håret lå sirlig med brylkrem, pin up-pikene florerte, og de klassiske Buick-bilene rullet mellom hver diners og utekinoer.»

SE BILDESERIE AV ROCKEFELLAS HER!

Slik beskriver de 28 guttene fra Oslo Handelsgymnasium, Nordstrand, Persbråten, Ullern og Elvebakken vgs. konseptet.

Henrik utdyper:

- Det er som i filmen «Grease»: Det er rett før skolen slutter og man har et felles prosjekt man holder på med. 50-tallet er litt som russetiden; damer og biler og samhold.

Årets russebuss: Busssjef på Rockefellas, Henrik Tessem Kolsaker. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Guttene har i mai kjørt brylkrem i håret, og fikset sleik som James Dean. Ikke bare house og dubstep, men også 50-tallsmusikk har testet anlegget. Og slikt drar damer.

- Ja, det tror jeg det har gjort for alle og enhver, smiler bussjefen.

 

Dette er Rockefellas: Adrian Jara Gutierrez, Agri Kalef, Alexander Nøstvik, Bendik Dalene, Carl Van Veen, Christopher Rosén, Christian Skamarken, Dennis Hagbru, Espen Risan Havellen, Eirik Gjerstadberget, Gard Opsahl Skaare, Gustav Mehren, Hartvig Johansson, Henrik Kraft, Henrik Rosenberg, Henrik Tessem, Håkon Møller, Janken Veland Thoen, Kasper Gamme, Kim Marcos, Knut Brevig, Marius Engen, Martin Hegge, Nichlas Jægersen, Nicolai Henriksen Vold, Simen Madsen, Stian Sanderholm, Tobias Aspholm, Torbjørn Røed Meberg

 

Se video av jentene fra russebussen Finn Wilma her:

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse