Rødt sitter på vippen om blokker ved Langsetløkka

 

Tirsdag ble Rønningen-utbyggingen igjen behandlet på Rådhuset. Flertallet SV, Ap, Frp og Miljøpartiet sier fortsatt ja til blokker. Nå sitter Rødt på vippen i bystyrebehandlingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.10.2014 kl 12:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Rønningen Folkehøgskole har avtale om tomtesalg til utbygger. I de opprinnelige planene lå rundt 36 rekkehus, og utkjøring nord, via Langsetveien og Langsetløkka. Til store protester fra nærområdet. Da saken var til behandling i byutviklingskomiteen tidligere i år, sendte flertallet ved SV, Ap, Frp og Miljøpartiet de Grønne saken tilbake til plan- og bygningsetaten, med forslag om også å innlemme to femetasjers blokker i planene.

Igjen har saken vært til behandling på Rådhuset, og igjen har det samme flertallet sagt ja til også to blokker på fem etasjer på området, i tillegg til rundt 21 rekkehus. Dette går imot det Plan- og bygningsetaten anbefaler; ikke blokker i tillegg til rekkehus.

- Stikk i strid med de faglige rådene

- Dette er stikk i strid med de faglige rådene fra plan- og bygningsetaten. Det er ikke nødvendig med i tillegg blokker på denne tomta, som ikke ligger innenfor de områdene som er vedtatt som knutepunkter og potensielle utbyggingsområder, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Espen Ophaug (V).

Byrådspartiene - også med Krf - ønsket ikke blokker i tillegg til rekkehusene, men med kun representanter fra Høyre og Venstre i bystyrets byutviklingskomite, så ble de i undertall.

Valgt å ikke lytte til naboene

- Her har man valgt å ikke lytte til naboene i det hele tatt. Veiløsning fra nord er ikke optimalt med tanke på de eksisterende forholdene, og det er jo lagt opp til betydelig mer trafikk. Det  er ingen menneskerett å ha sol der man bor hele dagen, men det er vel ingen tvil om at noen av boligene i nærheten blokkene, som skal ligge nord for skolebygningene, kommer til å miste mye sol og lys, sier Ophaug.

Les også: Bymiljøetaten snudde i veisaken

Reguleringssaken - nå også med to femetasjers blokker - skal etterhvert til endelig behandling i Oslo bystyre.

Rødt på vippen

- I forhold til fordeling av bystyrerepresentanter, så vil det nå bli Rødt - med sine to representanter - som kan vippe saken i den ene eller andre retningen, sier Ophaug.

Avisen har vært i kontakt med Rødt.

- Vi har ikke gjort noen avtale med de nevnte fire partiene i denne utbyggingssaken. Vi vil sette oss grundig inn i denne saken, og så ta stilling til hva vi vil gå for under bystyrebehandlingen, sier Bjørnar Moxnes fra Rødt til avisen onsdag morgen.

Les også: Lørdag er Kjelsåstrikken igjen på skinner

Les også: Denne boka koster 8000 kroner

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse