Romfolket må vekk fra Sognsvann

Folk er Folk varsler demonstrasjon mot byfogdens beslutning i dag!

Dette teltet blir trolig snart tatt vekk etter at byfogden onsdag besluttet at dette er ulovlig camping! FOTO: Anne Marie Huck Quaye

Statsbygg har fått medhold av Byfogden, som mener romleiren i skogen på Sognsvann er ulovlig og dermed må fjernes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2012 kl 12:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Dittoslo var mandag med Statbygg og Rusken på befaring i teltleiren i skogen på Sognsvann. Her møtte vi blant annet en av beboerne, Maria Ionesco, som ikke så fram til en vinter i skogen.

LES MER OM BEFARINGEN OG MARIA HER:

Vil fjerne søppel

Det har lenge vært kjent at Statsbygg ønsker å fjerne teltene som de anser som ulovlig camping, og som har pågått siden februar. Statsbygg vil i tillegg rydde opp i den stadig økende forsøplingen av området, som også dittoslo.no var vitne til.

Mandag var status at Statsbygg, som ved Statsskog eier området, ventet på en kjennelse fra Byfogden for å fjerne teltene.

Ulovlig- romleiren må vekk

Onsdag ble det kjent at byfogden i Oslo gir Statsbygg medhold i at dette er ulovlig camping, og at romfolkets teltleir ved Sognsvann må fjernes.

I kjennelsen fra Oslo byfogdembete heter det at «teltleiren ikke er unntatt verken 2-døgnsbegrensningen eller samtykke fra eieren.», skriver nettavisen.no

Organisasjonen Folk er Folk varsler demonstrasjon i dag utenfor Stortinget fra 14.30.  På facebook skriver Folk er Folk at:

Demonstrasjonen er en sterk markering mot:

Uverdig behandling av en minoritetsgruppe

Trakassering av en minoritetsgruppe

Forfølgelse av en minoritetsgruppe

Diskriminering av en minoritetsgruppe

Rasistiske holdninger mot en minoritetsgruppe

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse